Leeft Guido Van den Bossche nu en wat heeft Veronique ermee te maken?

© VTM / Familie

Onverwachte plotwendingen in de aflevering van ‘Familie’ van afgelopen vrijdag. Ondermeer een dieptepunt in de relatie van Veronique en Mathias, Jan die een hartaanval krijgt en extreme spanning rond het leven of de dood van Guido Van den Bossche.

Indien je de aflevering nog niet hebt bekeken, raden we je aan niet verder te lezen. 

De afgelopen weken werden de afleveringen van Familie beheerst door een nieuwe lid van de familie Van den Bossche. Amélie had te horen gekregen dat ze afstamde van Guido Van den Bossche, die reeds 18 jaar geleden overleden is. Na een positieve DNA-test met Peter wou ze koste wat het kost, het lijk van haar vader opgraven.

Dat was buiten Veronique Van den Bossche gerekend: zij was heel de tijd tegen de opgraving. Zogezegd omdat Amélie, volgens haar achter de erfenis van haar vader aan zat.

Een grote leugen zo blijkt: 18 jaar geleden wou Veronique haar eigen vader, Guido Van den Bossche uit de weg ruimen. Dat krijgen we toch te horen van Herwig Verleyen, de ex van Veronique en de man wie ze na de dood van haar vader, de leiding wou geven over het familiebedrijf VDB Electronics.

Is Guido Van den Bossche dood?

Is haar vader wel ooit echt overleden? Na enkele minuten zien we Guido namelijk verschijnen bij Jan in het ziekenhuis. Droom of werkelijkheid, vraagt iedereen zich af. Al leek de tweede scène met Guido en Jan wel sterk op de werkelijkheid. Behalve Jan en ‘de bomma’ gelooft niemand in de verrijzenis van Guido Van den Bossche. Lichtpunt in heel de affaire: Guido beloofde aan Jan om later terug te komen met meer antwoorden.

De vraag is nu wat de rol is van Herwig Verleyen, begrafenisondernemer De Gendt, Veronique en Vincent Missotten (overleden procureur, die verantwoordelijk was voor autopsierapport van Guido VDB). Komt Guido nog terug naar Jan? Kan Veronique het geheim houden dat zij haar vader dood wou? Wie weet er dat nog Guido leeft?

 

Alsof dat nog niet genoeg vragen zijn, is er nog een confrontatie tussen begrafenisondernemer De Gendt en Herwig Verleyen. De Gendt perste Veronique af met het nogmaals betalen van 25.000 EUR, waarna we Verleyen hem zien bedreigen met een scalpel.

Quote van de aflevering: Herwig Verleyen aan Veronique Van den Bossche: “Gij wou u vader dood.”

Familie, maandag tot vrijdag 19u55 op VTM.

Reageren kan onderaan dit artikel.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in