More

  © Alexander Popelier

  LANI, geselecteerd voor de Nieuwe Lichting samen met haar vriend: “Je eigen baby uitbrengen geeft toch nog nét meer voldoening”

  -

  Samen met je vriend de selectie halen van de ‘Nieuwe Lichting’? Het overkwam de 23-jarige Lani Pellegrini. Zij werd geselecteerd met haar soloproject LANI, haar vriend met Ramkot. Wij hadden een gesprek met LANI.

  Lani Pellegrini is oorspronkelijk afkomstig uit Limburg, maar verhuisde voor haar studie een tijd geleden naar Gent. Muzikaal ken je haar misschien van Chackie Jam (Nieuwe Lichting 2018) en Walther – de band van haar vriend Hannes Cuyvers – en nu is ze er met haar eigen project: LANI.

   “Ik had het gevoel dat ik iets van mezelf moest maken”, legt ze ons uit. “Ik ben al lang met muziek bezig en heb me heel hard op het zanggedeelte gefocust. Ik studeerde zang en wou dan ook de best mogelijk zangeres worden binnen mijn capaciteiten. Op een gegeven moment begon het te kriebelen om een eigen project op te richten, een project met eigen muziek”, vertelt Lani. “Hoe fijn die andere projecten ook zijn, je eigen baby uitbrengen geeft toch nog nét meer voldoening.”

  Drie jaar gezocht

  Al is het project niet helemaal nieuw. In 2017 bracht LANI al enkele singles uit. “Die muziek heb ik niet zelf geschreven, maar was in samenwerking met Tom Lodewyckx. Het is de LANI van drie jaar geleden. Ik ben er nog steeds supertrots op”, legt ze ons uit. “Ik had het gevoel dat ik iets persoonlijkers moest maken. Ik heb drie jaar gezocht, heb zitten schrijven, heb zitten experimenteren.”

  Het eerste resultaat van die nieuwe LANI kregen we in november met single ‘Do You Know What It Is’ te horen. “Het gaat over een energie die in je zit te borrelen, een energie die eruit moet.” De song schreef ze samen met haar vriend tijdens de lockdown. “We hadden een refrein en een coole baslijn en zijn aan het improviseren geslagen. De song was er vrij snel en we vonden het beiden vet klinken. Ook de band vond het super klinken”, legt ze uit.

  Inspiratie voor haar muziek haalt ze bij binnen- en buitenlandse artiesten, gaande van Soulwax tot FKA Twigs. “De plaat van Tsar B heb ik wel tien keer beluisterd. Ook Ariana Grande – haar producties zijn next level – maar ook Sebastian – een Franse producer – zijn inspiratiebronnen voor mij. Mijn inspiratie fluctueert tussen echte pop en het alternatieve.”

  (Lees verder onder de video)

  EP

  Nieuwe muziek staat binnenkort ook op de planning. “Ik heb een EP klaar, maar wanneer die exact uitkomt, weet ik nog niet. Eerst zullen nog wat singles volgen”, vertelt Lani. “Ik ben vorig jaar met een producer gaan samenzitten en we hebben de demo’s afgewerkt. Die zijn helemaal al klaar voor release.” Oorspronkelijk stond er dan ook een andere single gepland voor het voorjaar, al gooide de pandemie roet in het eten, waardoor ‘Do You Know What It Is’ uiteindelijk de vrijgekomen plek innam. Die oorspronkelijke single zal ook op de EP te vinden zijn en zet de veelzijdigheid van LANI in de kijker. “Die song klinkt helemaal anders, dansbaarder. Noem het pop, terwijl de huidige single meer tussen pop en het alternatieve ligt.”

  Net zoals voor iedereen in de muzieksector stond het leven voor Pellegrini even stil. “De eerste lockdown bracht even rust, zoals voor velen denk ik. Nu blijft het maar duren, zonder vooruitzichten. Het is leuk om nieuwe singles uit te brengen, maar verder zijn er geen andere vooruitzichten meer”. Of de lockdown haar muziek somberder maakt? “Misschien een beetje. Vooral in de eerste lockdown had ik veel tijd om na te denken. Ik ben dan alles in boekjes beginnen opschrijven. Je beseft dingen, waar je anders geen tijd voor zou hebben. Al schrijf ik eigenlijk wel altijd graag over sombere dingen (lacht)!”

  Dubbel prijs

  Ten huize Pellegrini zal de spanning de komende weken toenemen, nu ook haar vriend met zijn project Ramkot geselecteerd werd voor de ‘Nieuwe Lichting’. “We kregen de mail en waren allebei aangenaam verrast. Het was een euforisch moment!” Wat dan als er maar één project doorstoot naar de volgende ronde? “Ik zou het hem volledig gunnen.  Al is het natuurlijk leuker om met twee geselecteerd te zijn.”

  De volgende ronde in de muziekwedstrijd zal in januari plaatsvinden, dan worden de finalisten geselecteerd. “Waarom moeten de mensen op je stemmen?”, vroegen we haar. “Ik probeer muziek te schrijven die ikzelf graag hoor. Ik hoop dat anderen het ook leuk vinden. Als ze het leuk vinden, dan mogen ze op me stemmen. Als ze het niet leuk vinden, dan hoeft het niet hé. Maar toch stemmen (lacht)!”, besluit ze met gebalde vuist.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie