Laatste aflevering van ‘Sergio & Axel: Van de Kaart’ blikt terug én Sergio kookt voor 40 genodigden

© VTM

© VTM

Zes weken lang namen Sergio Herman en Axel Daeseleire ons mee op prachtige culinaire reizen. In de laatste aflevering blikken Sergio en Axel terug op al het moois en kookt Sergio een menu geïnspireerd op de wereldreis voor 40 gelukkigen.

De voorbije weken maakten Sergio Herman en Axel Daeseleire zes onvergetelijke reizen. Ze proefden culinaire hoogstandjes in Thailand, Mexico, India, Noorwegen, Libanon en Japan en snoven de cultuur op in elk land. Op woensdag 20 november eindigen ze hun reis in Cadzand, waar Sergio een uitzonderlijke service te wachten staat. In zijn eigen restaurant AIRrepublic nodigt hij 40 gelukkigen uit voor een culinaire wereldreis. In de keuken gaat de chef voor niets minder dan perfectie en ook in de zaal zijn fouten niet veroorloofd. De stress stijgt dus bij maître Axel, die in zijn eerste service op sterrenniveau wordt gegooid. “De Sergio die ik hier zie is een ander mens dan de Sergio waarmee ik op reis ben gegaan”, klinkt het.

© VTM

Sergio tovert de 40 genodigden een menu op tafel zoals alleen hij dat kan. Zes gangen waarin hij alle opgedane inspiratie en ervaringen van zijn wereldreis samenbrengt. Ook zijn oudste zoon Boy roert mee in de potten. De typische Thaise vissaus, de Libanese geitenkaas, het smakenpallet van de Mexicaanse honingmier: de allerbeste smaken krijgen een plekje in het menu. Voor de vis rekent Sergio op Axel, die zélf de Zeeuwse wateren induikt op zoek naar tarbot en garnalen. Slaat hij deze keer ook iets aan de haak?

De laatste aflevering volgt niet alleen de bijzondere slotservice van Sergio en Axel. De twee blikken ook terug op de mooiste en grappigste momenten van hun trip en tonen nooit eerder uitgezonden beelden. Zoals van hun bezoek aan een sakébrouwerij in Japan, waar elke werkdag wordt voorafgegaan door ochtendgymnastiek. Of van de Thaise vissausfabriek, waar Sergio en Axel voor een groep monniken een lunch klaarmaakten op basis van… gefermenteerde vis.

© VTM

Voor mij was Sergio & Axel: Van de Kaart een belevenis waar ik als chef super lang naar uitgekeken heb”, besluit Sergio. “Alle landen, alle belevenissen, alle ervaringen en alle smaken hebben bij mij een diepe indruk nagelaten. Ik ben tot de conclusie gekomen dat je nooit uitgeleerd bent, dat je overal iets nieuws ziet en proeft. Om dit samen met Axel te mogen meemaken was iets unieks.

Slotservice, terugblik en niet-vertoonde beelden in laatste aflevering van Sergio & Axel: Van de Kaart op woensdag 20 november om 21.45

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in