Laatste aflevering ‘Make Belgium Great Again’: Creëert Instagram een onrealistische schoonheidsideaal?

© VTM

De laatste weken ging Frances Lefebure de strijd aan om van ons land een betere plek te maken. Dat deed ze met succes, door thema’s aan te halen als vrijwilligerswerk, verkeersveiligheid en fast fashion. Het is vanavond alweer tijd voor de laatste aflevering, daarin stelt Frances het schoonheidsideaal in vraag, brengt ze Nidhi eindelijk in contact met redder Luc en kijkt ze terug naar de Grote Blind Gedropt van vorige week. Vanavond om 19.55 op VTM.

Door het intensieve gebruik van social media, waar voornamelijk mooi in beeld gebrachte en zelfs bewerkte foto’s gepost worden, worstelen jongeren steeds vaker met hun zelfbeeld. Zo wordt een onrealistisch schoonheidsideaal in stand gehouden en kunnen jongeren zich onzeker voelen.

Make Belgium Great Again ging op zoek naar 5 invloedrijke figuren die als rolmodel hun verantwoordelijkheid willen nemen en op hun manier de strijd aangaan tegen het fake schoonheidsideaal. Dina Tersago, Jitske Van de Veire, Instagram-influencer en zelf verklaard “vetrolmodel” Elodie Gabias, het 20-jarig Youtube-fenomeen Acid en Frances zelf laten deze keer de filter volledig achterwege. Ze poseren zonder make-up, soms zonder kleren, om zo een zo eerlijk mogelijk beeld van zichzelf te geven. Dina TersagoIk wil hier graag aan meewerken omdat ik het heel belangrijk vind dat jongeren weten dat ik zo niet elke ochtend opsta. Vaak hebben we een vertekend beeld van wat schoonheid is. Vorig jaar postte ik een foto tegen online haat voor jullie programma. Ik kreeg toen zoveel commentaar van mensen dat ik dacht: wáááát? Ik kan dat wel relativeren, maar als iemand van 16 jaar commentaar krijgt op zijn uiterlijk, dan stort die wereld in.

© VTM

Indische stewardess Nidhi ontmoet haar redder Luc nu écht!

Nog voor de eerste aflevering van Make Belgium Great Again op antenne ging, lanceerden de makers samen met Faroek Özgünes een zoektocht naar de man die de Indische stewardess Nidhi doorheen de moeilijkste uren van haar leven loodste tijdens de aanslagen van Zaventem. Dankzij honderden tips kwamen de makers uiteindelijk bij security-agent Luc uit. Nidhi is ondertussen ook naar België afgereisd en in deze aflevering brengt Frances Nidhi en Luc samen tijdens een emotionele ontmoeting.

De Grote Blind Gedropt en Pleegdag

Tot slot brengt Frances uitgebreider verslag uit van de twee actiedagen, de Grote Blind Gedropt en de Pleegdag. Tijdens de Grote Blind gedropt lieten vorige week meer dan 1000 vrijwilligers zich in een vrijwilligersorganisatie droppen om daar een halve dag aan de slag te gaan.  Ook bekende gezichten Dina Tersago, Maarten en Dorothee van Qmusic, Belle Perez en Sieg De Doncker staken de handen uit de mouwen.

Meer dan 600 mensen meldden zich reeds aan voor de Pleegdag die morgen, zaterdag 23 november doorgaat in de Vlaamse provincies om meer pleegouders te vinden voor de 980 Vlaamse kinderen die nog wachten op een warme thuis.

In de VTM GO-app en op vtm.be zijn na de uitzending exclusieve Make Belgium Great Again Extra-filmpjes te vinden.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in