More

  © Kursaal Oostende

  Kursaal Oostende wordt multifunctionele concertzaal met 3.150 plaatsen

  -

  Het Kursaal in Oostende wordt de grootste concertzaal van Oost- en West-Vlaanderen. De zaal telt momenteel 2.030 stoelen en wordt binnenkort verbouwd naar een concertzaal met een capaciteit van 3.150 bezoekers, een combinatie van een zittend en staand publiek.

  Het Casino Kursaal in Oostende zal er binnenkort anders uitzien. Met een investering van 15 miljoen euro zal de zaal omgetoverd worden tot een concertzaal. Voordien was het door de zittende capaciteit van 2.030 stoelen niet mogelijk om flexibel te programmeren. Concertorganisatoren stoten door de capaciteit vaak op beperkingen naar de programmatie toe, denk maar aan pop- of rockconcerten die beter tot hun recht komen bij een grotere (staande) capaciteit. 

  De zaal zal in de toekomst over een ingenieus technisch systeem beschikken waardoor de zaal in een handomdraai kan omgebouwd worden van een klassieke theaterzaal met 2.030 stoelen naar een concertzaal tot 3.150 personen, in een combinatie van zittend en staand publiek. Oostende wordt zo meer en meer een concertstad, zo had normaal gesproken deze zomer een concert van Rammstein plaatsgevonden in park De Nieuwe Koers, dat ook gebruik kan worden als ruimte voor het organiseren van festivals.

  “Dit state-of-the art concept zal voor nog meer comfort en beleving zorgen voor zowel de artiest en z’n entourage als de bezoeker. Een ruimer publiek dan ooit tevoren zal z’n gading kunnen vinden in deze vernieuwde zaal” zegt Björn Anseeuw, Eerste Schepen Stad Oostende. “Lokale inwoners en omliggende regio’s zullen niet langer in de file moeten aanschuiven richting andere centrumsteden om een concert mee te pikken van hun favoriete artiest.” De zaal zal in de toekomst ook voor nieuwe mogelijkheden binnen de congressector zorgen. Zo zal de concertzaal één geheel kunnen vormen met de foyer om zo in diverse opstellingen ruimte te bieden voor congressen. 

  De werken aan de zaal starten zo snel mogelijk, zodat de rustige periode door de pandemie optimaal gebruikt kan worden om zich voor te bereiden op de toekomst. 

  Check de beelden van de nieuwe zaal

  © Kursaal Oostende
  © Kursaal Oostende

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie