More

  Kunstencentrum Vooruit gaat verder op zoek naar nieuwe naam, maar “fysieke locatie blijft de Vooruit”

  Advertentie

  -

  Kunstencentrum Vooruit zal zijn naam alsnog wijzigen, dat maakte Mieke Dumont van het Gentse kunstencentrum bekend. Het kunstencentrum wilt partijneutraal blijven, maar zal de fysieke locatie als de Vooruit blijven benoemen. Voor de werking zal een nieuwe naam gezocht worden via een vernieuwd participatietraject. 

  Op een in der haast ingeroepen persconferentie heeft Vooruit bekendgemaakt dat het naam van het kunstencentrum zal wijzigen, al zal de fysieke locatie als de Vooruit blijven benoemd worden. Via een participatietraject zullen ze verder op zoek gaan naar een nieuwe naam.

  “We heard and we listened”, vertelde Franky Devos, algemeen coördinator van het voormalige Vooruit. De afgelopen weken ontstond er veel commotie door de twee voorgestelde nieuwe namen: Pallas en Volxus. Gentenaars en publiek van het kunstencentrum waren niet te vinden voor de namen. Zo vonden sommigen Pallas als een goedkope baandiscotheek klinken en verwijst Volxus teveel naar de West-Vlaamse uitspraak van ‘volkshuis’.

  Alsnog naamswijziging

  Onder dezelfde naam blijven opereren ziet het kunstencentrum niet zitten. Zo vrezen ze, dat er over een aantal jaar, te veel verwarring zou ontstaan tussen de activiteiten van het kunstencentrum en de politieke partij. Zo verwees Franky Devos naar een flyer die enkele weken geleden in de Gentse brievenbussen viel over een nightlife debat georganiseerd door Vooruit. Het zou voor het publiek onduidelijk zijn of het kunstencentrum of de politieke partij de organisator is van het debat.

  Tenslotte bevestigde Devos dat het kunstencentrum na bemiddeling een dading heeft gesloten met de politieke partij. Een concreet bedrag werd niet genoemd, al zou de politieke partij “de reële kosten voor de naamswijziging” dragen, aldus Devos.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer