More

  KRANKk organiseert nieuw project KRANKk Night in Trix: “Een combinatie tussen live acts en DJ’s, mét nieuwe muziek”

  KRANKk organiseert nieuw project KRANKk Night in Trix: “Een combinatie tussen live acts en DJ’s, mét nieuwe muziek”

  -

  KRANKk, het collectief rond Aram Abgaryan (25), Willem Heylen (27) en Thomas Geysen (27) komt met een nieuw project op de proppen. Op 14 april organiseren ze in Trix de tweede editie van hun KRANKk Night. 

   “Op KRANKk Night hoor je de muziek die we momenteel missen wanneer we zelf uitgaan”, legt Thomas ons uit. Ze vullen de avond in met artiesten die binnen de Belgische scene gehoord moeten worden. Uiteraard spelen ze ook hun eigen live-set met sterke features op podium zoals Shaka Shams (Nieuwe Lichting), Rare Akuma, Gala (Voice Kids), Yaye Daro (Fabrecollectiv.), Amos, RabbaDance (Sebene Night) en nog veel meer.  “We hebben doorheen de lockdowns een familie opgebouwd die we nu allemaal op één avond kunnen samenbrengen. Het zal een combinatie worden tussen live acts en DJ’s”, legt het collectief enthousiast uit. 

  “Vòòr middernacht krijg je live acts te zien. We beginnen met support act Nathan Elias, een straffe Belgisch-Koreaanse muzikant en componist die geïnspireerd is door elektronica en hip-hop. Zijn liveset brengt een obscuur atmosfeer met zich mee die je ook bij ons kan terugvinden. Op elke KRANKk Night is het ook een must om vrienden uit de UK te introduceren. In de eerste editie hadden we Manga Saint Hilare en Lewi B die de Charlatan in Gent op zijn kop hebben gezet. “Het is ongelooflijk om te zien hoe waanzinnig goed ze kunnen freestylen op beats die wij lukraak opgooiden.” Deze editie  vliegt het rap en producing duo Splurgeboys naar Antwerpen om de club over te nemen. Ze staan bekend voor hun veelzijdigheid in genres en vernieuwende flows. Na middernacht gaat het feest door met DJ sets van Yooth B2B DJ Insecure (aka Dvtch Norris), Losco, 19825 (aka Rare Akuma), Shlundee en Polar Youth. “Ongetwijfeld dat wij ook een paar plaatjes gaan opgooien.” 

  Inspiratiebronnen samenbrengen

  “Het wordt een verloop van allemaal verschillende acts die ons inspireren. Dat gaat van UK garage naar hiphop, grime tot drum-‘n-bass. We willen deze genres vertegenwoordigen voor een ultieme KRANKk experience”, vertelt Thomas. “Het publiek krijgt een breed scala aan artiesten te zien, met als doel hun muzikaal horizon te verruimen.”

  Ook nieuwe muziek van KRANKk mag je verwachten. “Het wordt een exclusief programma”, vertelt Aram. “Zo zullen mensen voor het eerst onze nieuwe nummers te horen krijgen. Het zal waarschijnlijk ook onze enige liveshow tot aan de zomer zijn. We zullen op de reacties van het publiek inspelen en ermee rekening houden in de afwerking van onze tracks.”

  “Met KRANKk NIGHT zullen we de Belgische en Britse scène bij elkaar brengen. We zullen ook tijd in de studio spenderen met de artiesten die we laten overkomen uit het Verenigd Koninkrijk”, vertelt Thomas. Al was het geen evidentie om de artiesten in ons land te krijgen. “De Brexit en corona maken het allemaal niet gemakkelijk. Het is een hele organisatie met veel mailtjes naar de ambassade“, zegt Aram.

  Residency in Trix

  Voor KRANKk is de avond een nieuw element in hun parcours. “Veel mensen weten niet wat KRANKk allemaal inhoudt”, legt Thomas uit. “We willen ons in drie sectoren profileren. Enerzijds is dat de live- en festivalsector, daar kennen de meeste mensen ons van, maar we willen meer zijn”, vult hij aan. Het collectief ging het afgelopen jaar dan ook een stap verder. “De pandemie heeft ons veel tijd om na te denken gegeven, maar heeft meteen ook alles in een versnelling gebracht. Zo hebben we in samenwerking met Revelland, deSingel en Kunstencentrum Vooruit onze immersieve theatervoorstelling RESET ontwikkeld. We wouden dan ook altijd al onze stempel drukken in de sector van de podiumkunsten. 

  “We hebben dankzij onze residentie in Trix hard aan de voorstelling kunnen werken. Na de  try-outs werken we nu aan een 2.0-versie.” In de voorstelling, die afgelopen jaar in première ging, brengt KRANKk samen met VIDEODROOM en Platform-K een meeslepende liveshow die alle zintuigen prikkelt. Van visuals, geluiden naar geuren en texturen. Het is een concert in de vorm van een theatervoorstelling. 

  “De show is niet alleen immersief, maar ook inclusief. We vonden het belangrijk om met dansers met een beperking te werken, maar ook voor het publiek met een beperking willen we er zijn”, zegt Aram gepassioneerd. “We willen de ervaring aan iedereen kunnen bieden. We hebben nagedacht over allerlei aspecten hoe we een show kunnen brengen voor mensen die bijvoorbeeld niet kunnen zien of horen. Voor zo’n mensen kan de geur een manier zijn om de sfeer te schetsen.”

  “Het was een nieuwe ervaring voor me om te werken met de dansers van Platform K”, legt choreograaf Rabbi Kinkela uit. “Alles verloopt trager en je hebt meer geduld en tijd nodig, maar we hebben echter veel gehad aan hun input. Door middel van collectieve improvisatie zijn er nieuwe invalshoeken die op een zeer interessante manier hebben bijgedragen aan het creatieve proces van deze voorstelling. Het gaf mij nieuwe inzichten met betrekking op improviseren. Ik kijk er met plezier op terug.” 

  KRANKk night op 14 april in Trix, Antwerpen. Tickets & info: trixonline.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie