More

  Koningin van de anti-pop Baby Queen brengt vrolijke single ‘Dover Beach’ uit

  Advertentie

  -

  Ze is een van de rijzende sterren van het moment. De 23-jarige Baby Queen, pseudoniem van Bella Latham, is het talent dat je moet leren kennen. Haar songs klinken zoals popmuziek, maar worden door de doodeerlijke, emotionele boodschappen anti-pop genoemd. Single Dover Beach is onze NXTPOP Must Discover.

  De Zuid-Afrikaanse, in Londen wonende Bella Latham kende een knotsgek jaar. Ze bracht afgelopen jaar haar debuut ep Medicine uit, tekende bij Universal Music en kende een voorzichtige internationale doorbraak. Haar muziek klinkt opgewekt en heeft alles weg van popmuziek, maar haar teksten zijn messcherp en gaan over de worstelingen waar jongeren mee kampen. Thema’s zoals depressieve en zelfdestructieve gedachten schuwt ze niet in haar songs.

  Op nieuwste single Dover Beach lijken er betere tijden aangebroken voor Baby Queen. Daarop zingt ze over het smoorverliefd zijn op iemand en diegene overal zien. “I hear your voice over and over / Sitting on the bеach of Dover /What is happening? Oh dear / I keep wishing you wеre here.” De song schreef ze tijdens een trip naar Dover: “Op school was ik altijd gek van het gedicht ‘Dover Beach’ van Matthew Arnold en wou ik altijd de kliffen van Dover eens bezoeken. Ik ben er vorig jaar in oktober alleen op schrijfkamp gegaan.” Ze vult aan: “Ik heb de melodie en de tekst van dit nummer geschreven terwijl ik op het strand zat.”

  Check single ‘Dover Beach’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer