More

  Kondigt Facebook vanavond een nieuwe naam aan? Volg het via de livestream

  Kondigt Facebook vanavond een nieuwe naam aan? Volg het via de livestream

  -

  Kondigt Facebook vanavond een nieuwe naam aan? Of zwijgt Marc Zuckerberg in alle talen en wordt een nieuwe naam op de lange baan geschoven? Je kan de livestream van de Connect-conferentie hieronder volgen.

  Krijgt Facebook een nieuwe naam? De afgelopen week kan het internet er niet over zwijgen en zagen we al namen als Meta, Horizon, The Facebook of kortweg FB voorbijkomen. Het nieuws valt te herleiden naar een artikel van The Verge, waarin een bron – bekend met het bedrijf – een naamsverandering aankondigde.

  Enkel moederbedrijf

  Al is de naamsverandering minder ophefmakend dan je zou verwachten, want Zuckerberg zou enkel het moederbedrijf van naam laten veranderen en niet het sociale medium zelf. Net zoals Google in 2015 deed met moederbedrijf Alphabet. Feit is dat Facebook al een tijd onder vuur ligt, onder meer door hoorzittingen en de concurrentie met TikTok.

  Al heeft Facebook mogelijk iets achter de hand. Zo werken ze al een tijd aan de metaverse, dat is een sociale medium op steroïden waarin je door middel van AR en VR met anderen zal kunnen interageren. Zeg maar een virtuele versie van de echte wereld. Facebook plant daar de komende jaren miljarden in te investeren. Zo zouden 10.000 mensen aangeworven worden om aan het platform te werken.

  Volg Connect via de livestream

  Of Facebook vanavond een naamsverandering zal aankondigen kan je volgen via de livestream van het Connect-event.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer