More

  Kippenvel bij beluisteren van nieuw album Adele

  -

  Het wachten op het nieuwe album 30 van Adele is vanaf nu officieel voorbij. Wij vonden het album alvast gedurfder klinken dan we van haar gewoon zijn.

  Sinds 2008 vernoemt Adele haar albums naar de leeftijd die ze had toen ze aan de nummers begon te schrijven. Dat deed ze voor de eerste keer met album 19, twee jaar later volgde haar tweede album 21 en nog eens vijf jaar later in 2015 volgde album 25. Haar voorlaatste album brak wereldwijd records en werd in de eerste week meer dan drie miljoen keer verkocht.

  Na haar tour van haar album 25 bleef het bijna vijf jaar stil rond Adele tot ze op 15 oktober 2021 de radiostilte letterlijk en figuurlijk verbrak met Easy on Me de eerste single van het nieuwe album 30. Dat nummer was meteen een groot succes, en zette letterlijk een toon van hoge verwachtingen voor het verdere album.

  Dat Adele een machtige, maar ronduit krachtig en prachtige stem heeft hoeven we jullie waarschijnlijk niet te vertellen. Maar dat er zelfs na al die jaren nog geen stof op ligt is wonderbaarlijk. Zo klonk haar stem bij het begin van het album meteen vertrouwd aan, kregen wij er zelfs kippenvel van. Ook een livesessie op de Amerikaanse televisie – die volgende week bij Eén te zien is – klonk adembenemend.

  Wij horen bijna geen verschil met andere albums, maar als je goed luistert werkt ze deze keer samen met een paar andere producers en mede-componisten dan bij haar vorige albums. Ook haar thema is vernieuwend want de liedjes van 30 gaan niet zoals in andere albums over een willekeurige scheiding maar over haar eigen scheiding.

  Naast dit verschil is er ook een muzikale vooruitgang want ze probeert in dit album nog meer het muzikale te combineren met de drama in haar stem. Vooral de achtergrondmuziek valt goed in het oor. Ze koos ervoor om de achtergrondmuziek zo sober als het thema te houden met enkele magische pianonoten en akoestische gitaar snaren. De liedjes klinken op dit album net iets experimenteler klinken dan we van haar gewoon zijn.

  Dit album is dan ook perfect voor mensen die houden van pop, jazz en soul. Met een romantische maar toch pijnlijke toets waarop ze ons op het einde wil vertellen dat er hoop is, zelfs na een scheiding.

  Wat ons het meeste is bijgebleven is het kippenvel op onze armen van de eerst tot de laatste noot van het nieuwe album. Daarom raden wij aan een bad te laten warmlopen en te ontspannen met Adele haar album 30 op de achtergrond.

  Meer Must Discover?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie