Kinepolis opent IMAX-zaal in Antwerpen met première van ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’

© Kinepolis

© Kinepolis

Vandaag opende in Kinepolis Antwerpen een nieuwe IMAX-zaal. De inhuldiging ging gepaard met de nationale première van ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’, Disney’s jongste telg uit de Star Wars-saga die vanaf morgen uitkomt in de Belgische bioscoopzalen. In Brussel was het reeds mogelijk om films in IMAX te kijken

De eerste IMAX-zaal in Vlaanderen heeft 371 zitplaatsen en is uitgerust met IMAX-Laser, de baanbrekende 4K laserprojectie-technologie die filmliefhebbers de meest scherpe, heldere en levendige beeldkwaliteit biedt, in combinatie met een ongeëvenaarde geluidservaring die je helemaal onderdompelt in de actie.“Kinepolis is een gewaardeerde, strategische partner die onze passie deelt voor het bieden van het beste, premium entertainment”, zegt Giovanni Dolci, IMAX’ Interim Head of Global Sales. “Dankzij de opening van deze IMAX laser-zaal in Antwerpen, zullen bezoekers hier kunnen genieten van een meeslepende IMAX-ervaring voor de grootste blockbusters.”

Tweede IMAX-zaal in België

“Met deze tweede Kinepolis IMAX-zaal, naast IMAX Brussel, willen we nog meer Belgische filmliefhebbers de kans bieden film in IMAX te beleven”, zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group. “IMAX Antwerpen past in onze strategie om klanten de keuze te bieden tussen verschillende soorten belevingen. We merken dat de klanttevredenheid in premium-zalen zoals IMAX erg hoog is; film kijken wordt er nog een stuk intenser en dat wordt vooral bij actierijke content als een meerwaarde ervaren. ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ is wat ons betreft dé film bij uitstek voor een onvergetelijke IMAX-ervaring.”

Inmiddels verkocht Kinepolis in België al meer dan 46.000 tickets in voorverkoop voor de nieuwe Star Wars-film. 4.000 daarvan zijn tickets voor een IMAX-ervaring in Antwerpen of Brussel. En 10.000 bezoekers zullen één van Kinepolis’ Star Wars-marathons bijwonen.

IMAX-Laser

IMAX-Laser beschikt over een nieuw optisch systeem en een reeks eigen IMAX technologieën die beelden projecteren met een aspect ratio tot 1.9:1 met een maximale resolutie en scherpte en ongeziene niveaus van helderheid, contrast en kleuren. Het nieuwe systeem bevat ook de laatste nieuwe geluidstechnologie van IMAX: 12.1 audio met nog meer kracht en precisie, en extra geluidskanalen op de zijkanten en in het plafond die ervoor zorgen dat geluid nog beter gepositioneerd kan worden voor een echt immersieve ervaring.

© Kinepolis
Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in