More

  Kijktip: ‘Telefacts Zomer’ over hoe viraal gaan op YouTube

  Advertentie

  -

  Hoe ga je viraal op YouTube? Dat is de vraag die op iedere videomaker’s lippen brandt? ‘Telefacts Zomer’ gaat op zoek naar antwoorden, dinsdagavond op VTM.

  YouTube is met bijna 2 miljard gebruikers het grootste videoplatform ter wereld en behoort tot de top 3 van meest bezochte websites. De meest banale filmpjes scoren er miljoenen of zelfs miljarden views. Van muzikale katten, selfmade sterren, vloggers tot eenvoudigweg schattige kinderen, je kan het zo gek niet bedenken. Documentairemaker Itamar Rose gaat op zoek naar het geheim achter YouTube en probeert zelf viraal te gaan, een missie waarvoor hij miljoenen views moet halen.

  © VTM
  © VTM

  Rose speekt ook af met enkele YouTube-legendes. Zo is er Paul Vasquez, alias Yosemite Bear. Hij smijt zijn hele privéleven op internet en legt er zijn ziel bloot. Zijn grootste troef: zoontje Michael, een schattige baby van nog geen jaar oud. En Bria en Chrissy zijn één van de populairste lesbische koppels in Amerika. Ze hebben 1 miljoen abonnees en hun filmpjes zijn goed voor meer dan 400 miljoen views.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer