More

  Kijktip: ‘Telefacts Zomer’ blikt terug op eerste historische maanlanding met nooit eerder vertoonde beelden

  Advertentie

  -

  ‘Telefacts Zomer’ brengt ons week na week de beste buitenlandse reportages. Vanavond kan je kijken naar de reconstructie van de historische maanlanding, 50 jaar geleden met nooit eerder vertoonde beelden. 

  Het is 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan, maar het is nog altijd één van de grootste prestaties in de geschiedenis. De astronauten waren helden die hun leven op het spel zetten, terwijl de hele wereld met argusogen toekeek. ‘Telefacts Zomer’ maakt op donderdag 18 juli een reconstructie van de missie, met beelden van de NASA die nooit eerder getoond zijn, van de controlekamer in Houston, onverwachte alarmsignalen die afgaan, en gesprekken met de bemanning.

  © VTM
  © VTM

  Neil Armstrong zet de eerste stap op de maan en plant vervolgens de Amerikaanse vlag, samen met Edwin “Buzz” Aldrin, wiens zoon ook in de reportage aan het woord komt. Michael Collins bestuurde op het historische moment de commandomodule en werd de eenzaamste mens ooit genoemd, aangezien zijn vrienden zich op de maan begaven, en de rest van de mensheid op aarde. Hij vertelt zijn ervaring na: “Ik stond versteld dat men mij ervan beschuldigde de eenzaamste man te zijn, op die eenzame planeet, achter een eenzame satelliet. Of het dan niet eenzaam was? Het antwoord is: nee. Ik vond het prima. Ik waande me bijna een koning.”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer