More

  KIJKTIP: Het allerlaatste seizoen van spionagereeks ‘Homeland’ begint vanavond op Q2

  Advertentie

  -

  Het nieuwe seizoen van ‘Homeland’ is het achtste en het laatste. Daarin jaagt de bipolaire Carrie Mathison (Claire Danes) op terroristen, doorziet ze complotten en doet ze dat alles terwijl ze tegen haar knettergekke brein moet vechten. Als er één serie is die u moet bingen, dan is het deze wel.

  Carrie Mathison werd in het eerste seizoen van de Amerikaanse spionagereeks ‘Homeland’ verliefd op Nicholas Brody, een Amerikaanse marinier die bevrijd kon worden na een jarenlang gevangenschap door al-Qaeda. Terug in de VS wordt hij geprezen als oorlogsheld. Mathison krijgt via een informant te horen dat er iets niet pluis is en probeert haar superieuren ervan te overtuigen dat Brody een dubbelspion is. Dit alles doet Mathiason terwijl ze tegen haar eigen bipolaire hoofd vecht, wat subliem vertolkt wordt door actrice Claire Danes. Ze kreeg er zelf een Emmy Award voor.

  Wat staat er te gebeuren in het achtste seizoen?

  Helaas komt aan alles een einde en zo ook aan ‘Homeland’. De serie is dit jaar toe aan zijn achtste en laatste seizoen. Na enkele seizoenen die zich in de VS en Europa afspeelden, keert ‘Homeland’ terug naar het Midden-Oosten. Carrie werd in het vorige seizoen gevangen gehouden en gemarteld door de Russische veiligheidsdienst. Na een lang verblijf in Rusland wordt Mathison uiteindelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

  Terug thuis revalideert ze in een kliniek en probeert ze haar geheugen terug te krijgen. De Russen gaven haar namelijk geen medicatie voor haar bipolaire stoornis, waardoor een hele periode uit haar geheugen gewist is. De Amerikaanse president heeft aan Saul Berenson (Mandy Patinkin) de opdracht gegeven om vredesonderhandelingen op te starten met de taliban. Na enkele tegenslagen vraag hij Mathison, die nog niet volledig hersteld is, om hem te helpen. Het begin van heel wat spannende afleveringen.

  ‘Homeland’, seizoen 8 om 22.45 bij Q2

  https://www.youtube.com/watch?v=-eLT82JYsP4&feature=emb_title

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer