Kijktip: dit brengen de Vlaamse zenders op Kerstmis

© VRT

© VRT

Zit u vanavond op kerstdag met de familie voor de buis of heeft u nood aan afleiding om het feestmaal te verteren? Vanavond valt er een heleboel te bekijken op het kleine scherm. Wij brengen een overzicht. 

Eén

Op kerstdag 25 december zendt Eén het jaarlijkse kerstconcert vanuit het Koninklijk Paleis in Brussel uit. De presentatie wordt verzorgd door Katelijne Boon. In aanwezigheid van de koninklijke familie brengen solisten van de Muziekkapel Koningin Elisabeth een uur kerstmuziek.

© VRT

’s Avonds is er om 20u35 de special ‘Is er een Kerstman in de zaal?’ met Philippe Geubels. Het concept van diens populaire panelquiz Is er een dokter in de zaal? blijft hetzelfde, maar natuurlijk is de aflevering helemaal ondergedompeld in kerstsfeer. Geen vragen over medische feiten dit keer, wel over Kerstmis. Ook het decor heeft een make-over gekregen. Dokter Sofie wordt even vervangen door kerstman Jacques Vermeire, het panel bestaat uit Jan-Jaap van der Wal, Barbara Sarafian, Bart Kaël en Jonas Geirnaert.

Om 21u20 brengt Sven de Leijer zijn talkshow/kerstshow ‘Vrede op Aarde’. Samen met drie gasten neemt hij het afgelopen jaar onder de loep.

© VTM

VTM

Staf en Mathias Coppens sloten dit najaar wekelijks twee BV-duo’s op in de meest uiteenlopende ruimtes in ‘Code van Coppens’. De duo’s moesten slim en creatief zijn om voorbij de vele mysteries, experimenten, sloten en codes te geraken om te ontsnappen. In de kelders werden de denkers en doeners onderscheiden van de drama- en/of screamqueens. Elektriciteit, thermochrome verf, vloeibaar stikstof waren de favoriete speeltjes van de Coppens-broers… Een geslaagd huwelijk tussen humor en wetenschap dat onvergetelijke tv-momenten opleverde. Op 25 december om 20.35 krijgt de kijker de meest hilarische fragmenten op een rijtje voorgeschoteld.

Nadien is het lachen geblazen met de in 2013-uitgebrachte Vlaamse film ‘Bingo’, met onder andere Sven De Ridder en Marijn Devalck.

VIER

Ook op VIER vertoef je in de kerstsfeer. Speciaal voor Kerstmis verrijst de witte ‘Bake Off’-tent opnieuw. Wim Opbrouck nodigt deze keer Tine Embrechts, Jeroom, Cath Luyten en Ben Segers uit om een gezellig robbertje te bakken. Ze hebben weinig patisserie talent maar des te meer goesting.

Bloedheet tijdens opnames

Het sneeuwt niet – de zon schijnt zelfs verdacht hard – maar dat laten de vier niet aan hun hart komen. De opnames van deze kerstaflevering gingen door op de warmste dag van de eeuw. Met temperaturen ver boven de veertig graden stookten de BV’s hun ovens op om er kerststronken en kerstkoekjes in te bakken.

De ‘Bake Off’-tent bleek zelfs met alle koudekanonnen onmogelijk te koelen, de verlichting viel halverwege de dag uit wegens de extreme hitte in de nok, cast en crew werden tussen de opnames door de productie permanent voorzien van water, natte handdoeken recht uit de vriezer en voetbadjes. Een hels karwei, maar een warm Kerstfeest was het zeker. De kerstspecial is vanaf 19u20 te zien op VIER.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in