More

  KIJKTIP. De extra lange kerstspecial van F.C. De Kampioenen vanavond op Eén

  KIJKTIP. De extra lange kerstspecial van F.C. De Kampioenen vanavond op Eén

  -

  Vanavond is op Eén de kerstspecial van ‘F.C. De Kampioenen’ te zien. Het wordt een extra lange aflevering met de (voorlopig laatste) comeback van de reeks naar het kleine scherm, maar vooral een zonder Xavier Waeterslaeghers. 

  Dertig kaarsjes blaast de populaire voetbalploeg van het land uit en dat vieren ze op Eén met een kerstspecial. Het belooft een emotionele special te worden, want het zal de eerste aflevering worden zonder Johny Voners, die in de reeks jarenlang Xavier Waterslaeghers speelde. Hij overleed in maart aan kanker.

  Zonder haar chouke

  In de special komen de Kampioenen met kerst opnieuw samen. Ze vieren kerst in hun vertrouwde café met alles erop en eraan: een klassiek kerstdiner, verrassende cadeautjes voor iedereen, en ook met talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga. Helaas wordt het ook de eerste kerst zonder hun geliefde Xavier. In achter de schermen-beelden is te zien hoe Xavier uit de reeks verdwijnt: hij kwam als held om tijdens een humanitaire missie in Ethiopië. 

  Al staat er ook van alles te gebeuren. Zullen eeuwige vijanden DDT en Fernand dit keer eens geen roet in het eten strooien? En wat zijn de plannen van Boma met een voetbalploeg zonder Xavier? Kan Carmen de moed opbrengen om terug onder haar vrienden te komen voor een hommage aan haar chouke, en zal ze mee kerst vieren? Alle personages dragen op hun typische manier hun steentje bij aan dit warm kerstverhaal met een lach en vol mooie momenten.

  Laatste aflevering?

  Of dit nu de allerlaatste aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’ wordt, is nog onduidelijk. Tot voor het overlijden van Johny Voners was het de bedoeling om een nieuwe reeks op te nemen, al is nu nog niet beslist of dat nog doorgaat.

  ‘F.C. De Kampioenen’ kerstspecial: op vrijdag 25 december om 20.25 uur op Eén.

  Bekijk de emotionele thuiskomst op de set

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer