More

  KIJKTIP | ‘De Bende van Jan de Lichte’ start vijf jaar na opnames op VTM

  © VTM

  KIJKTIP | ‘De Bende van Jan de Lichte’ start vijf jaar na opnames op VTM

  -

  Vanavond komt De Bende van Jan de Lichte eindelijk op het scherm. De reeks werd al in 2016, maar komt nu pas op het scherm. Eerder was de reeks in primeur te zien op Streamz.

  VTM wil de zondagavond veroveren. Ze zetten daarvoor hun ultieme wapen in: de nieuwe fictiereeks De Bende van Jan de Lichte. Al is ‘nieuw’ niet helemaal het goede woord, want opnames van de reeks gaan terug tot 2016-2017. In de fictiereeks volgen we Jan de Lichte (Matteo Simoni). Dat is een sympathieke boef die strijdt voor rechtvaardigheid en vrijheid – een soort van Vlaamse Robin Hood.

  Vlaamse topcast

  Waarom de reeks zo lang op het schap lag, is onbekend. Al heeft de grote kostprijs van de fictiereeks vermoedelijk meegespeeld. Want naast een Vlaamse sterrencast, met onder andere Stef Aerts, Tom Van Dyck, Anemone Valcke, Iwein Segers, Dirk Roofthooft, Charlotte Timmers en Rik Verheye, blinkt de reeks ook uit in de historische decors en outfits.

  De reeks zal tien weken lang te zien zijn op VTM en volgt aansluitend op Code van Coppens. Al waarschuwen we u nu al: over een aantal weken overlapt de reeks met het nieuwe seizoen van Undercover op Eén. Dat gaat op 21 november van start. Afwachten of de kijker dan niet massaal voor de avonturen van Bob Lemmens en Ferry Bouman kiest.

  Code van Coppens en De Bende van Jan de Lichte: vanaf zondag 17 oktober om 19u55 en 21u00 bij VTM.

  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer