More

  Kevin Janssens, Giovanni Kemper en Sandra Kim waren Wolf, Duiker en Koningin in ‘The Masked Singer’

  Advertentie
  Advertentie

  -

  De grote finale van het eerste seizoen van ‘The Masked Singer’ vond vanavond plaats. Wolf werd als eerste ontmaskerd, Koningin werd bekroond als winnares van het eerste seizoen. Wie er in de kostuums zat, lees je hieronder.

  Welke bekende figuren zaten wekenlang verscholen achter de maskers in ‘The Masked Singer’? Vanavond was het tijd voor de finale ontknoping van de show. Niemand minder dan Kevin Janssens, Giovanni Kemper en Sandra Kim bleken bleken wekenlang Vlaanderen in de ban gehouden te hebben als Wolf, Duiker en Koningin. 

  Wolf = Kevin Janssens

  Wolf werd als eerste ontmaskerd en dat bleek niemand minder dan acteur Kevin Janssens te zijn. Buiten enkele vrienden had hij niemand verteld over zijn deelname aan de show. Wekenlang wist hij Vlaanderen te doen twijfelen, want ook de namen van James Cooke en Jan Schepens kwamen vaak naar voor als verdachten. 

  Toen ze mij voor The Masked Singer vroegen heb ik niet getwijfeld”, zegt hij in ‘Behind The Mask’. “Ik vond het zó goed en geestig.” Met zijn wolvenpak was Kevin erg blij, al bezorgde de zware wolvenstaart hem wat kopzorgen: “Ik heb er veel pijn van gehad. Vier shows later hebben ze er een soort harnas van gemaakt zodat het minder belastend was voor mijn rug.” Ook Kevin blikt enthousiast terug op zijn passage als Wolf in ‘The Masked Singer’. “Ik heb heel blij, ik heb alles kunnen doen. Blij ook dat ik die finale heb mógen doen met die andere kleppers. Dat was de kers op de taart.”

  Duiker = Giovanni Kemper

  De Nederlandse danser, acteur en zanger Giovanni Kemper was wekenlang Duiker in ‘The Masked Singer’. Hij bleef het langst onder de radar van het speurderspanel, maar werd door gastspeurder en zijn ex-vriendin Laura Tesoro ontmaskerd. In ‘Behind The Mask’ op VTM Go verteld hij over dat moment: “Toen had ik stress, niet normaal. Ik was zeker dat ik zou ontmaskerd worden. Ik dacht: ‘Alsjeblieft, blijf aan Dries Mertens denken!’” Of Gio het jammer vond dat hij niet won? “Nee. Ik heb alles mogen doen, alles mogen laten zien. Ik ben onwijs dankbaar dat ik dit heb mogen doen.

  Koningin = Sandra Kim

  Koningin werd bekroond als winnares van het eerste seizoen van ‘The Masked Singer’. Zoals Karen Damen al wekenlang vermoedde zat Sandra Kim in het pak. Zo strijkt Sandra 34 jaar na het Eurovisiesongfestival opnieuw het goud op. Toen ze als winnares van ‘The Masked Singer’ werd uitgeroepen kon ze haar tranen niet bedwingen: “Niemand zag het, maar toen mijn naam viel heb ik gehuild onder het masker.”

  In ‘Behind The Mask’ op VTM GO volgden de camera’s Sandra van bij de eerste keer dat ze in het loodzware, maar prachtige kostuum van Koningin kroop: “Het leek iets voor Madonna of Lady Gaga”. Sandra is bijzonder fier dat zij de allereerste winnaar is van ‘The Masked Singer’. “I did it! Ik ben super fier dat ik deze ervaring op mijn cv en in mijn biografie kan schrijven. Het was uniek, ik zal The Masked Singer nooit of nooit vergeten.” 

  Sandra heeft ook meteen een single uit na haar avontuur: een eigen versie van ‘Who Are You’ van The Who, de titelsong van The Masked Singer die door Regi onder handen werd genomen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie