More

  Kerstmuziek beu? Niet met deze 10 alternatieven!

  -

  Heb jij ook zo’n hekel aan kerstmuziek? Of zoek je een manier om die kerstplaylist iets origineler te maken? Wij lijsten de beste alternatieve kerstmuziek voor je op!

  This Christmas (I’ll Burn It To The Ground) – Set It Off (2013)

  Niet iedereen houdt van kerst. Jack, het hoofdpersonage van dit nummer, wordt steeds uitgelachen door zijn rijke buren die mooie cadeaus krijgen. Hij is het beu en besluit al hun cadeaus en kerstbomen dit jaar in brand te steken. Het is een wraakzuchtig, maar pompeus nummer. De perfecte afwisseling met al die zeemzoete kerstnummers die je normaal hoort.

  Everything’s Gonna Be Cool This Christmas – Eels (1996)

  Een kerstliedje in typische Eels-stijl, precies wat we met kerst nodig hebben! Duidelijke gitaren en een licht eentonige tekst, perfect voor iets later op de avond. En met een tekst waar ‘Baby Jesus, born to rock’ inkomt, kan je toch nooit iets verkeerd doen? 

  Yule Shoot Your Eye Out – Fall Out Boy (2003)

  Is je hart gebroken? Dan is ‘Yule Shoot Your Eye Out’ van Fall Out Boy jouw nummer! De hartenbreker vanuit het nummer moet niet terugkomen deze kerst. Een akoestische gitaar op de achtergrond en een stem om u tegen te zeggen. Zeker een must-have in jouw kerstplaylist. 

  X-M@$ – Corey Taylor (2010)

  Corey Taylor, zanger van metalband Slipknot, houdt niet van Kerstmis. Zoveel is duidelijk na het horen van dit nummer. Alles aan kerst deprimeert hem, van de kerstboom met zijn gekleurde lichtjes tot de eierpunch. Zonder drank komt hij deze periode niet door. Misschien kunnen we allemaal samen besluiten kerst af te schaffen? 

  The Bad List – Z Berg, Ryan Ross (2018)

  ‘The Bad List’ gaat over een relatie die helemaal fout loopt en uiteindelijk eindigt met kerst. De artiesten, Z Berg en Ryan Ross hadden zelf een relatie, waar het nummer op gebaseerd is. Het is een rustig maar beklijvend nummer dat je meeneemt in hun hopeloze liefdesverhaal.  

  Every Snowflake Is Different (Just Like You) – My Chemical Romance (2011)

  Rockband My Chemical Romance nam dit nummer op voor kinderprogramma ‘Yo Gabba Gabba!’. De band die normaal nogal donkere muziek maakt, creëert hier een vrolijk, kleurrijk nummer vol positiviteit. Je danst meteen mee op dit onconventionele kerstnummer!

  Merry Christmas (I Don’t Want to Fight Tonight) – Ramones (1989)

  Dit nummer van Ramones gaat over een koppel dat voortdurend ruzie maakt. Ze nemen zich voor om met kerst geen ruzie te maken, want kerst is niet het moment om elkaars hart te breken. Toch loopt dat voornemen niet goed af, als je de video bekijkt…

  The Season’s Upon Us – Dropkick Murphys (2012)

  Wie houdt van Ierse rock, kent de Dropkick Murphys gegarandeerd. In dit nummer zingen ze over hun vervelende familie, die steeds samenkomt met kerst. Ergernissen alom. Zij vinden het waarschijnlijk niet zo erg om kerst zonder de familie te vieren. 

  Don’t Shoot Me Santa – The Killers ft. Ryan Pardey (2007)

  Een nummer vol humor over een jongen die zijn pestkoppen heeft vermoord. Vervolgens komt de Kerstman hem een lesje leren. Het is een conversatie tussen de jongen en de Kerstman. Ook de video is zeker het bekijken waard voor wie wil zien hoe moordzuchtig de kerstman kan zijn. Don’t shoot me Santa Claus….

  Santa Claus, the Original Hippie – Homer & Jethro (1968)

  De Kerstman en hippies, iets wat je niet meteen aan elkaar linkt. Maar dat is buiten Homer & Jethro gerekend. Zij zijn ervan overtuigd dat de Kerstman de eerste hippie was! Een leuk nummer uit de jaren 60 met een tekst die je zeker eens moet bekijken. Je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar kerst.

  Wil jij andere muziek deze kerstperiode? Check dan zeker ook onze playlist op Spotify!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie