More

  Kartonnen bedden op Olympische Spelen om seks te ontraden, Ierse atleet bewijst tegendeel: “Fake news!”

  Advertentie

  -

  Om duurzamere Spelen te organiseren, kozen ze er in Japan voor om de atleten op kartonnen bedden te leggen. Volgens sommigen zou dat een poging zijn om seks te ontraden. De Ierse gymnast Rhys McClenaghan bewijst in een video het tegendeel.

  De theorie rond het anti-sex beleid van de huidige Olympische Spelen wordt al langer gevoed door tal van berichten. Zo zouden er ‘slechts’ 160.000 condooms uitgedeeld worden, een peulenschil in vergelijking met de 450.000 uitgedeelde condooms in Rio 2016.

  Al is het natuurlijk al een wonder dat in de huidige pandemie een groot evenement als de Olympische Spelen georganiseerd kan worden. Zo bestrijdt Japan op dit moment nog volop een nieuwe golf van besmettingen. Daarom worden ook tal van maatregelen genomen om de atleten te beschermen, zo hebben ze quasi geen contact met de buitenwereld. Een besmettingsgolf bij de atleten zou dan ook dramatisch zijn voor de organisatie.

  Kartonnen bedden

  Ook de kartonnen bedden, waarop de atleten slapen zijn al een tijd voer voor grappen op sociale media. Zo maakte de Amerikaanse atletiekatleet Paul Chelimo tal van grappen over de bedden op Twitter.

  Al bewijst de Ierse gymnast Rhys McClenaghan dat de bedden best wel tegen een stootje kunnen. Zo plaatste hij op Twitter een filmpje waarin te zien is hoe hij op de bedden in het Olympische dorp springt, zonder dat ze breken. “In de nieuwe aflevering van nepnieuws op de Olympische Spelen van vandaag zijn de bedden gemaakt om seks tegen te gaan: ze zijn gemaakt van karton, ja, maar blijkbaar zijn ze bedoeld om te breken bij elke plotselinge beweging. Het is nep, nepnieuws!”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer