More

  ‘Kamp Waes’ keert terug voor seizoen 2: inschrijven kan via hier

  © VRT

  ‘Kamp Waes’ keert terug voor seizoen 2: inschrijven kan via hier

  -

  Tom Waes keert terug met een nieuw seizoen van ‘Kamp Waes’. Drie jaar geleden maakte Tom het programma al en binnenkort keert dat gewoon terug. Hij gaat daarom op zoek naar nieuwe kandidaten.

  Drie jaar geleden mocht Tom Waes de deuren van de opleiding van de Belgische Special Forces opengooien voor het grote publiek. Toen mochten vijftien gewone burgers proeven van de loodzware opleiding. Het programma was acht zondagavonden te zien op Eén en was goed voor bijna 2 miljoen kijkers .

  Het unieke experiment krijgt binnenkort een tweede jaargang. “Het contact met Fly en zijn collega’s van de Special Forces is sinds het eerste seizoen van Kamp Waes altijd gebleven”, zegt Tom. “Kamp Waes blijft ook voor mij een héél speciaal avontuur. Ik was dan ook meteen enthousiast toen de Special Forces aangaven dat ik opnieuw op zoek mag gaan naar kandidaten voor een nieuw seizoen van Kamp Waes.”

  De populaire instructeur Fly lijkt alvast terug te keren. “Wat de kandidaten mogen verwachten, daar kunnen we net als bij het eerste seizoen uiteraard niets over kwijt. Wat wél zeker is, is dat we heel benieuwd zijn naar de nieuwe kandidaten die Tom aan ons zal voorstellen”, zegt Fly.

  Tot het uiterste

  De opleiding en toelatingsproeven vragen het uiterste, zowel op fysiek als mentaal vlak. Daarnaast worden ze op de meest uiteenlopende vaardigheden getest: waaronder oriëntatie, gevechtstechnieken, cognitieve vaardigheden en observatietechnieken. Een Special Forces operator moet van alle markten thuis zijn. En wordt getraind om die kennis in zeer uitdagende omstandigheden toe te passen.

  Bijna 2 miljoen Vlamingen zagen acht zondagavonden lang op Eén hoe instructeur Fly en zijn SF-collega’s hun kandidaten fysiek en mentaal tot het uiterste dreven. Een uniek experiment dat de Belgische Special Forces en Tom Waes nu nieuw leven inblazen. Kandidaten kunnen zich inschrijven via deze link: vrtnu.be/doe-mee

  Inschrijven kan vanaf nu

  Wie zich geroepen voelt, kan zich vanaf nu inschrijven voor Kamp Waes via vrtnu.be/doe-mee. Kandidaten die willen deelnemen aan het programma moeten minstens 18 jaar zijn.

  Wie zich inschrijft, is maar best sportief, want een echte Special Forces-operator moet in topconditie zijn. Een bekende proef bij de Special Forces is bijvoorbeeld de Bergham Run: een loopproef waarbij je met een rugzak van 20 kilogram 8 kilometer moet afleggen in 50 minuten. Maar ook mentaal worden kandidaten tijdens de opleiding voortdurend op de rooster gelegd en uitgedaagd. De perfecte uitdaging dus voor wie zichzelf echt eens tot het uiterste wil drijven.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie