More

  KAART. Het aantal bevestigde besmettingen in jouw gemeente in de afgelopen 24 uur

  -

  Afgelopen week werd drie dagen na elkaar de kaap van 3.000 bevestigde besmettingen per dag overschreven. Momenteel staat het zevendaagse gemiddelde op 2.466 bevestigde besmettingen per dag (+57%).

  Op woensdag 30 september werden 3.226 bevestigde besmettingen vastgesteld, op donderdag 1 oktober waren dat er 3.272, op vrijdag 2 oktober waren dat er 3.222. 20% van de nieuwe besmettingen doet zich voor bij de twintigjarigen. Bij de 90-plussers is er een verdubbeling van het aantal vastgestelde besmettingen ten opzichte van vorige week.

  De grootste toenames in aantal besmettingen zijn in de Waalse provincies op te merken. Zo bedraagt de positiviteitsratio voor de periode van 27 september tot 3 oktober 7,7% voor België, 14,3% voor Brussel, daarna volgt Luik met 11,3%, Namen 9,7% en Waals-Brabant 9,4%. Volgens viroloog Steven Van Gucht is daar wel een kanttekening bij te plaatsen. Zo is het mogelijk dat een groot deel van de besmettingen in de universiteitssteden, zoals Brussel of in Waals-Brabant, werd opgelopen, maar de besmettingen werden genoteerd op de officiële woonplaats van de studenten. 

  Bekijk het aantal bevestigde besmettingen in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart. Het gaat om de absolute cijfers. Onze kaart bevat voortaan de cijfers van de afgelopen 14 dagen. Je kan er ook de besmettingscijfers van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugvinden door op je gemeente te klikken. Uitgebreide gegevens kan je terugvinden via het dashboard van Sciensano.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie