More

  KAART. Bekijk hoeveel coronabesmettingen er zijn in jouw stad of gemeente: nieuw record van 2.548 besmettingen

  Advertentie

  -

  Het zevendaagse gemiddelde blijft stijgen, hetzij vertraagd. Vandaag bedraagt het zevendaagse gemiddelde 1628,7 bevestigde besmettingen per dag. Dat is een stijging met 8% ten opzichte van de vorige periode. 

  Het zevendaagse gemiddelde blijft vooralsnog stijgen en zal ook de komende dagen verder blijven stijgen. Het leek erop dat het aantal besmettingen voor het weekend afnam, met slechts 1.480 bevestigde besmettingen afgelopen vrijdag, maar het dagcijfer van maandag 28 september toont nu een nieuw record van 2.548 bevestigde besmettingen op één dag. 

  Intense verspreiding van het virus

  Tijdens de persconferentie bleek dat het ook voor de virologen onduidelijk blijft. “Het is momenteel onduidelijk hoe de cijfers verder zullen blijven evolueren. Wordt het een stabilisatie of gaat het opnieuw omhoog? Het percentage positieve testen blijft voorlopig alvast verder stijgen met 5,6%. Dat is een hoog percentage en wijst op een intense verspreiding van het virus”, zei viroloog Steven Van Gucht. De grootste toenames worden nog steeds bij twintigers opgemerkt, bij kinderen stabiliseert het aantal besmettingen.

  Het aantal ingenomen ziekenhuisbedden is verder gestegen tot 773 op donderdag, dat zijn er 35 meer dan op woensdag. Er liggen op dit moment 156 personen (-1 persoon) op intensieve zorgen. Bekijk het aantal bevestigde besmettingen in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart. Het gaat om de absolute cijfers. Onze kaart bevat voortaan de cijfers van de afgelopen 14 dagen. Je kan er ook de besmettingscijfers van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugvinden door op je gemeente te klikken. Uitgebreide gegevens kan je terugvinden via het dashboard van Sciensano.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer