More

  KAART. Aantal bevestigde besmettingen blijft verder stijgen. Bekijk de situatie in jouw gemeente

  Advertentie

  -

  Het gaat niet de goede richting uit met het coronavirus. Nadat afgelopen week een vertraagde stijging genoteerd werd, wint het virus opnieuw aan kracht. Vandaag bedraagt het zevendaagse gemiddelde 2.103,4 bevestigde besmettingen per dag. Dat is een stijging met 32% ten opzichte van de vorige periode. 

  Ook de recentste dagcijfers lijken niet te wijzen op een daling. Op donderdag 1 oktober waren er 2.912 nieuwe bevestigde besmettingen, op 2 oktober zijn er 1.737 bevestigde besmettingen bijgekomen. Dat aantal zou nog verder kunnen stijgen. Ook in de ziekenhuizen neemt de druk verder toe. Zo waren op zondag 866 ziekenhuisbedden bezet (t.o.v. 789 bedden op vrijdag). Daarbovenop verbleven 186-COVID patiënten op intensieve zorgen, een week eerder waren dat er 135.

  Bekijk het aantal bevestigde besmettingen in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart. Het gaat om de absolute cijfers. Onze kaart bevat voortaan de cijfers van de afgelopen 14 dagen. Je kan er ook de besmettingscijfers van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugvinden door op je gemeente te klikken. Uitgebreide gegevens kan je terugvinden via het dashboard van Sciensano.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer