More

  K2 zoekt K3 2021 finale kent een winnaar: Julia wordt opvolgster van Klaasje

  © VTM

  K2 zoekt K3 2021 finale kent een winnaar: Julia wordt opvolgster van Klaasje

  -

  Na een bloedspannende finale werd de Nederlandse Julia Boschman gekozen als nieuwe lid van K3. Tegelijkertijd brak voor Klaasje Meijer haar definitieve afscheid aan. 

  Het is geen jongen geworden en ook geen Belgische. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar ook ditmaal blijft K3 bij het oude. Na Josje Huisman en Klaasje Meijer maakt een Nederlandse opnieuw deel uit van het meidentrio. In een razend spannende finale werd de blonde Julia gekozen als opvolgster van Klaasje. Toch was Amy een tijdlang de gedoodverfde favoriet. Zo leek de Vlaamse op sociale media en via diverse polls op de grootste populariteit te kunnen rekenen, maar dat bleek dus toch niet zo te zijn.

  Positieve coronatest

  Het was een zeer bijzondere show. Zo moest de productie enkele dagen vooraf aangepast worden, doordat Marthe door een positieve coronatest in quarantaine moest. Al bleek ze weinig last te hebben van symptomen, zo kon ze er dankzij een satellietverbinding live bij zijn. De kijker thuis kreeg haar, dankzij een verplaatsbaar scherm, ook in de acts te zien. Zo danste en zong Marthe de nummers mee vanuit haar woonkamer.

  De finale ging zaterdagavond van start met een groepsnummer gebracht door de vier finalisten, waarna ze ieder individueel – samen met Hanne en Marthe – een song uit het nieuwe onuitgebrachte K3-album brachten.

  Nadien was het aan het publiek om te stemmen. Amy en Julia kregen de meeste stemmen van de kijker, de jury koos voor Celester als derde finaliste. Dat betekende het einde voor de Nederlandse Diede. Zij zag, ondanks haar sterke zangprestatie, haar parcours ten einde komen.

  In de laatste ronde brachten de kandidaten een nummer dat ze eerder in de wedstrijd al hadden gezongen. Julia kreeg opnieuw het meeste stemmen van het publiek, waarna de vakjury voor Amy koos. Nadien brachten de twee finalisten Waterval, waarna Hanne en Marthe het laatste woord hadden en voor Julia kozen als nieuwe K3-lid.

  Nadien brachten ze een allereerste keer Waterval als nieuw trio. Al viel ons op dat Hanne – jammer genoeg – playbackte in de versie. Kijk maar even vanaf 02:38 in de video hierboven.

  © VTM
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer