More

  K2 zoekt K3 2021: Julia wisselde haar bruine krullenbol voor een blonde coupe

  © VTM

  K2 zoekt K3 2021: Julia wisselde haar bruine krullenbol voor een blonde coupe

  -

  Ondanks alle goede voornemens is K2 zoekt K3 – zoals verwacht – geëindigd met de overwinning van een Nederlandse blondine. Geen jongen, geen brunette, geen Belgische, maar wel de blonde Julia maakte aanspraak op de winst.

  Sinds mensenheugenis bestaat K3 uit een meisje met zwart haar, een meisje met blond haar en een meisje met rood haar. Zo was Kathleen en later Josje de blondine van de groep. In K3 2.0 werd Klaasje de blondine naast de roodharige Hanne en de zwartharige Marthe. Ook in 2021 blijft die kenmerkende branding gelden, want na de overwinning van Julia, zijn de drie haarkleuren opnieuw vertegenwoordigd in het meidentrio. We vroegen ons dan ook af: was er eigenlijk ooit plek voor iemand met een andere haarkleur?

  Van bruin naar blond

  Misschien niet, al zullen we dat nooit zeker weten. Wat uit de Instagram van de finalisten blijkt, is dat er plots enkele haarwissels volgden. Zowel Celester als Julia hadden tot enkele maanden geleden bruine lokken. Zo pronkte Julia op 6 december met haar nieuwe haarkleur. “Inmiddels gewend aan het zijn van een blondie”, schreef ze bij haar foto op Instagram. Het hele seizoen van K2 zoekt K3 was ze dan ook te zien met haar opvallende blonde krullenbol.

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door J U L I A (@juliaboschman_)

  Al was ze lang niet de enige, want ook Celester koos voor een tint blond. Zo zie je op haar Instagram, dat ze voorheen ook een brunette was. In september 2020 koos ze voor blonde lokken, dat had toen uiteraard niets met K3 te maken, want het was pas op 9 februari 2021 dat Klaasje haar exit bij K3 aankondigde, maar in de zomer van 2021 – in de periode van de opnames van de auditieshows – koos Celester voor een lichtere tint blond.

  Ook Amy ging een tijd als brunette door het leven, al koos zij ook een tijd geleden voor blondere tinten. In juli 2021 zette ze haar keuze door en kreeg ze de blonde lokken die we op televisie zagen. Op Instagram schreef ze: “Dare to do what you dare to dream”, gevolgd door: “#carselfie #selfie #blonde #girl #happy #smile”.

  Karen en Kristel steunden Diede

  Het zal uiteraard geen vraag van de productie zijn om zich blond te kleuren, maar door een kleurwissel te doen, lieten de kandidaten wel hun volharding zien. In de finaleaflevering, afgelopen zaterdag, was er dan ook slechts één niet-blonde kandidate aanwezig: Diede. Ze viel bovendien, nadat ze niet genoeg stemmen kreeg van het publiek en niet opgepikt werd door de jury, als eerste finaliste af.

  Zonde, volgens de originele K3, want slechts enkele minuten nadat ze geëlimineerd werd, reageerden Karen Damen en Kristel Verbeke met een gebroken hartje op Twitter. Aan haar excellente zangprestaties kan het niet gelegen hebben. De Nederlandse zong het beste van alle finalisten.

  Never change a winning team

  Het is natuurlijk geen geheim dat Studio 100 een voorkeur heeft om het verhaal van K3 verder te zetten en dat betekent zwart, blond en rood haar. Het is een kenmerk van de meidengroep: never change a winning team, zeggen ze weleens. Bovendien bestaat het trio sinds 2009 – met de komst van Josje – uit een Nederlandse zangeres. En laat winnares Julia nu ook net een Nederlandse zijn.

  Al was er dit jaar – in tegenstelling tot de vorige talentenjachten – ook plek voor jongens, maar uiteindelijk vielen alle mannelijke kandidaten vlak voor de finale af. In VTM Nieuws verdedigde Gert Verhulst zich door te stellen dat procentueel een kleiner aantal jongens deelnamen, waardoor het “statistisch bijna onmogelijk” zou zijn om als jongen aanspraak te maken op de eindoverwinning.

  Is dat nu klinkklare onzin of niet? Daar vormen we geen mening over. Is Julia de beste kandidate voor K3? Waarschijnlijk, maar of Studio 100 naar buiten moest komen met een verhaal dat werkelijk iedereen – ongeacht gender, haarkleur of andere kenmerken – het kon worden? Daar is het antwoord duidelijk neen. Want als puntje bij paaltje komt, blijft K3 bij het oude.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie