More

  Juicekanalen roddelen over Metejoor en Julia van K3, maar wat zijn ‘juicekanalen’?

  Juicekanalen roddelen over Metejoor en Julia van K3, maar wat zijn ‘juicekanalen’?

  -

  Metejoor en Julia Boschman (K3) kwamen deze week terecht in het oog van de storm, na beschuldigingen van een vermeende affaire tijdens ‘The Voice Kids’. Bron van dit verhaal? Yvonne Coldeweijer a.k.a. de roddelqueen van onze Noorderburen. Waarom zijn deze zogenaamde ‘juicekanalen’ zo populair in Nederland?

  De laatste jaren kennen de zogenaamde ‘juicekanalen’ een opmars in Nederland. Heel wat bekende Nederlanders werden al slachtoffer van deze kanalen, die vaak op Instagram of Youtube te vinden zijn. De roddels worden doelbewust verspreidt en worden vaak op voorhand niet gecheckt. In het verleden kwamen onder andere het seksueel misbruik in ‘The Voice of Holland’ en de wantoestanden van Lil Kleine aan het licht. Vaak zijn er zogenaamde bronnen, die deze juicekanalen inlichten over bepaalde zaken, hoewel deze geruchten dus vaak volledig verzonnen zijn. Bij Lil Kleine leek dat niet het geval te zijn, daar waren videobeelden van een incident tussen beiden. De juicekanalen verzamelen meestal bewijsmateriaal zoals screenshots van chatgesprekken en beelden die circuleren op sociale media.

  Eerder deze week kwam Yvonne, die haar kanaal ‘lifeofyvonne’ noemt, naar buiten met het nieuws over een vermeende affaire tussen Vlaamse zanger Metejoor en het nieuwste K3-lid Julia. Volgens Yvonne heeft zij via verschillende bronnen vernomen dat de twee vaak afspraken in hotels, en dat ook in de woonplaats van Julia de geruchten al maanden de ronde gaan. Een reactie van zowel Metejoor als Julia is er voorlopig niet, ook Studio 100 bracht nog geen reactie naar buiten. Julia schakelde wel de reacties onder al haar Instagramposts uit. De vraag is natuurlijk in welke mate deze geruchten waar zijn.

  Voorlopig is deze ‘juicecultuur’ nog niet echt aanwezig in België, misschien maar goed ook. De privacy van vele bekende koppen wordt zo enorm geschaad. De populariteit en de snelheid van hoe de roddels zich verspreiden is enorm. In Nederland worden slachtoffers van deze roddels, vaak zogenaamd ‘gecanceld’. Zo blijken Ali B, Marco Borsato en Lil Kleine sinds hun schandalen alvast van de aardbol verdwenen. Al is Yvonne Coldeweijer lang niet de enige met een dergelijk populair kanaal. Ook kanalen zoals; FawryNotSawry, Roddelpraat, Juicechannel en Reality FBI zijn op social media te vinden om roddels met hun volgers te delen. Zowel Yvonne als de mannen van Roddelpraat moesten zich al eens verantwoorden voor het gerecht voor hun daden.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer