More

  © Rashidi Noah

  Jorja Smith steunt Black Lives Matter met single ‘By Any Means’

  -

  De Britse Jorja Smith heeft gisteren de videoclip van haar nieuwste single ‘By Any Means’ uitgebracht. Daarmee uit ze haar steun voor de Black Lives Matter-beweging.

  Jorja Smith doet het erg goed in de charts. Zo haalde ze op Spotify reeds 145 miljoen streams met ‘Be Honest’, een song met Burna Boy. Haar debuutalbum ‘Lost & Found’ verscheen in 2018 en deed het wereldwijd erg goed. Met het nieuwe ‘By Any Means’ stoomt ze zich klaar voor een heleboel nieuwe muziek in 2020.

  Reprise

  ‘By Any Means’ is de lead single van het ‘Reprise’ project van label Roc Nation. Het album bundelt songs rond sociale rechtvaardigheid, zoals politiegeweld en Black Lives Matter. Voor Smith is het niet de eerste keer dat ze maatschappelijke thema’s aankaart. Zo zong ze in 2016 op ‘Blue Lights’ reeds over politiegeweld. Met ‘By Any Means’ bouwt ze daar verder op.

  De inspiratie voor de single haalde ze bij de Black Lives Matter-protesten. Met de song wilt ze het debat levend houden, zo legt ze uit: “Wat kan ik doen om dit gesprek gaande te houden? Het is niet enkel een post op sociale media, het is het leven.”

  Bekijk de videoclip

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie