More

  Jorja Smith (ft. Guilty Beatz) verrast met Zuid-Afrikaans geïnspireerde single ‘All Of This’

  Advertentie

  -

  Jorja Smith is terug met nieuw werk. Op haar nieuwe single All Of This experimenteert ze met Amapiano, een genre dat zijn oorsprong in Zuid-Afrika zag.

  Eerder dit jaar bracht de Britse Jorja Smith haar nieuwe ep Be Right Back uit. Het is voor Smith het eerste verzamelwerk sinds het in 2018 uitgebrachte album Lost & Found. In de laatste drie jaar verraste Smith de wereld met haar sterke songwriting en fenomenale stem. Deze zomer zal ze in het VK op twee festivals headliner zijn: Boardmasters in Cornwall en All Points East in Londen.

  Haar nieuwste werk All Of This is het resultaat van een samenwerking met de Grammy-genomineerde DJ Guilty Beatz. Op de song experimenteert ze met Amapiano, dat is een genre dat zijn oorsprong in Zuid-Afrika zag en een hybride vormt tussen deep house, jazz en lounge. Het levert een track op die hypnotiserend klinkt door de ritmiek, synths en sombere vocalen van Jorja.

  “Ik leerde Guilty kennen wanneer ik naar Port Antonio in Jamaica ging voor een schrijfkamp in 2019”, legt Jorja uit. “Het is zo wonderlijk om met hem samen te werken en toen we aan het nummer in eerste instantie begonnen, was het meer fall to the floor type beat. Hij heeft eerder Amapiano-afspeellijsten met me gedeeld en tijdens de eerste lockdown in 2020 stuurde hij me een versie van het nummer zoals het nu is. Daarna hebben we het nummer op afstand geschreven en via WhatsApp berichten uitgewisseld met zijn vriendin Abby, die ook schrijver is.”

  Check de single

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer