More

  Corinne Cumming / EBU

  UPDATE | Joost Klein verdacht van ‘bedreigingen’ tijdens Songfestival

  -

  Joost Klein, de Nederlandse deelnemer van het Eurovisiesongfestival, wordt verdacht van “onwettige bedreigingen”. Dat zegt de Zweedse politie. Klein zou de bedreigingen geuit hebben aan het adres van een fotograaf.

  De Nederlandse inzending op het Songfestival, Joost Klein, wordt verdacht van het uiten van “onwettige bedreigingen”. Dat meldt de Zweedse politie aan openbare omroep SVT. “We hebben een man die verdacht wordt van onwettige bedreigingen”, zegt politiewoordvoerder Pelle Vamstad aan de zender.

  De politie maakt niet bekend of het daadwerkelijk om Joost Klein gaat, maar daar lijkt het wel op. Volgens informatie van de openbare omroep uitte Klein bedreigingen aan een fotograaf die voor organisator EBU werkt.

  Op nog geen 24 uur tijd veranderde er heel wat voor Klein. Op donderdag kon de ‘Europapa’-zanger zich nog plaatsen voor de finale. Maar op vrijdag mocht de Nederlander plots niet deelnemen aan de generale repetitie door een “incident”, zo maakte de EBU bekend. Over de aard van het incident bleef de omroepenkoepel op de vlakte.

  Helemaal aan het begin van de repetitie was Klein nog te zien in de vlaggenparade. Even later, toen Nederland aan de beurt was, werd de show plots omgegooid. Op beelden die de NOS uitzond, is te zien hoe een decorelement voor de act van Nederland op het podium gereden wordt, maar halverwege opnieuw naar de coulissen gebracht wordt. Even later gaat de show verder en wordt Nederland overgeslagen.

  Vrijdagavond maakte de EBU bekend dat Klein ook niet mocht optreden tijdens de tweede generale repetitie, omdat het “onderzoek nog loopt”. Tijdens de tweede generale repetitie worden de performances gebruikt voor de punten van de jury. Klein kreeg punten, maar die zijn gebaseerd op de performance van de Nederlander in de halve finale. Het is nog niet duidelijk of Klein zaterdag te zien zal zijn in de grote finale.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie