More

  © Timo Vergauwen

  ‘Je m’en fous’ op de nieuwe single ‘Briesje’ van Mitxelena

  -

  Barre tijden, hé. Gelukkig kan je die vanavond vergeten met deze Must Discover. Droom weg bij de nieuwe single ‘Briesje’ van Mitxelena.

  Er komt nieuwe muziek aan van Mitxelena en dat gaat u geweten hebben. U kent hem ongetwijfeld als lid van het Antwerpse hiphopcollectief Roedel, zij brachten begin dit jaar nog het album ‘247’ uit. Solo bracht Mitxelena, oftewel Simon Michelena, in 2019 EP ‘Bitter Maar Zoet’ uit, wat hem een nominatie op de Red Bull Elektropedia Awards opleverde. Deze zomer komt hij met een gloednieuwe EP, waarvan single ‘Briesje’ deel zal van uitmaken. 

  Je m’en fous

  Ook voor Simon was het dit voorjaar een ongeziene tijd. Zo bracht hij de lockdown niet door in de stad, maar in de caravan in de tuin van zijn ouderlijk huis. Vijf nummers leverde dat op, die we eind augustus op de EP voorgeschoteld krijgen. De verplichte rem op alle activiteiten zorgde ervoor dat er voor Mitxelena even geen zorgen waren, met een heel relaxt gevoel als gevolg, alsook een groot ‘je m’en fous’-gehalte. Daaruit ontstond ‘Briesje’, een song die hij samen met een bevriende muzikant uit Chili schreef. Een track die we kunnen omschrijven als een harmonieuze balans tussen de warme gloed van de zon en een verfrissend briesje. U droomt er ongetwijfeld ook bij weg, al gaat u beter even niet verder dan de Belgische kust. Reality check.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie