More

  JBC verkoopt vanaf midden mei stijlvolle mondmaskers in toffe prints

  Advertentie

  -

  Mondmaskers, er is de komende maanden geen ontsnappen aan, maar hoe doorsta je dat stijlvol? De Belgische kledingketen JBC verkoopt daarom vanaf midden mei mondmaskers met toffe prints én gaat meteen ook voor zero waste door te werken met stofoverschotten van de zomercollectie. De opbrengst gaat bovendien integraal naar het goede doel.

  Het dragen van een mondmasker is vanaf vorige maandag verplicht op het openbaar vervoer vanaf 12 jaar. Ook op het werk zijn mondmaskers verplicht, toch in de gevallen waar de social distancing niet aangehouden kan worden. De Nationale Veiligheidsraad raadt het dragen van een mondmasker ook aan tijdens het winkelen. Binnenkort starten de scholen opnieuw op én ook daar zullen mondmaskers verplicht zijn.

  11 vrolijke prints

  Kledingketen JBC wil daarom de Belgische gezinnen helpen bij het opvolgen van die maatregelen. Ze lanceren daarom een unieke collectie stoffen mondmaskers in 11 vrolijke prints. “Er is momenteel een enorme vraag naar mondmaskers en het ziet er ook naar uit dat we ze nog een hele tijd zullen moeten dragen.”, zegt Ann Claes, CEO van JBC. 

  De maskers werden gemaakt uit stofoverschotten van de zomercollectie, zodat je jouw mondmasker kan matchen met je outfit om een echt fashion statement te maken. Ann Claes legt uit:Net zoals je niet elke dag hetzelfde wil dragen, zullen mensen hier ook in willen variëren. Dan is het des te leuker als je mondmasker matcht met je outfit. Ook kinderen zullen het heel tof vinden om een mondmasker in dezelfde vrolijke print als hun kleedje of T-shirt te dragen.”

  Er zullen 10.000 maskers beschikbaar zijn voor € 2,5 per stuk vanaf midden mei. De opbrengst (€ 1 per masker) gaat volledig naar het goede doel. De vzw ‘t Kietelt zet zich in voor kinderen in België die opgroeien in armoede. Deze kinderen worden op hun verjaardag nog eens extra geconfronteerd met de armoede thuis. Vzw ‘t Kietelt maakt van die ene speciale dag een echt feest met een leuke verjaardagsdoos met versiering, traktaties voor de kindjes in de klas, benodigdheden voor een feestje thuis en natuurlijk een mooi cadeau voor de jarige.

  Zo draag je en reinig je een mondmasker

  Een correct gebruik van een mondmasker is cruciaal. Bij de JBC-mondmaskers zit een handleiding die stap voor stap toelicht het je een mondmasker dient te gebruiken. De volgende tips helpen je alvast op weg:

  • Was grondig je handen voor je het masker opzet en raak hierbij enkel de elastieken van het masker aan. Hetzelfde geldt bij het afzetten van het masker.
  • Het mondmasker moet neus, mond en kin bedekken én goed aansluiten.
  • Raak het masker niet aan terwijl dat je het draagt. Doe je dat toch? Was dan je handen opnieuw.
  • Een mondmasker moet elke 8 uur (of 4 uur bij intensief gebruik) vervangen worden. Na gebruik was je het in de wasmachine op 60° (of in een kookpot). Steek het vooral niet in de diepvries of koelkast, die methode gebruiken virologen net om het virus te bewaren. 

  Hoe leg je dat uit aan kinderen?

  Vooral voor kinderen en jongeren is het soms moeilijk om te begrijpen waarom het dragen van een mondmasker belangrijk is. Hier geeft JBC de tip om het hen niet op te leggen, maar hen wel genoeg uitleg te geven. Ook het benadrukken van het feit dat zo’n mondmasker een leuk fashion statement kan zijn, kan helpen bij tieners om hen te overtuigen.

  • Leg uit dat het masker ervoor zorgt dat virusdeeltjes bij jou blijven, zodat je anderen niet ziek kunt maken. Omdat we niet weten of bepaalde virussen goed of slecht zijn, helpt een mondmasker ons en beschermt het andere mensen.
  • Het goede voorbeeld tonen helpt. Draag als ouder zelf én correct een mondmasker.
  • Het kan helpen om de favoriete knuffel of pop van jouw kind ook een mondmasker te geven.
  • Laat kinderen en tieners zelf hun masker uitkiezen, dat maakt het persoonlijker en geeft hen een betrokken gevoel.
  • Oefen thuis al even met het mondmasker. Zo kan je kind eraan wennen in een vertrouwde en veilige omgeving.
  BronJBC
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer