James Cooke gaat zaterdag aan het cheerleaden in nieuwe show ‘De Battle’ op VIER

© VIER

De eerste aflevering van het nieuwe ‘De Battle’ trakteerde ons vorige week reeds op een koordansende Gert Verhulst en zagen we James Cooke slippend tussen twee auto’s inparkeren. Deze week wordt James een professionele cheerleader en wordt Gert expert Eurosong. 

‘De Battle’ is on voor James Cooke, Gert Verhulst, Katja Schuurman en Najib Amhali. Zij staan morgen, zaterdag 23 november, opnieuw voor vier nieuwe waanzinnige opdrachten in de tweede aflevering van ‘De Battle’. James wordt een professionele cheerleader en moet drie moeilijke moves perfect kunnen uitvoeren. Lenigheid, uithouding en kracht zijn erg belangrijk tijdens het cheerleaden, maar beschikt James ook over deze eigenschappen? “Ik heb een heel motiverend coaching team: ik ben te dik, ik heb een holle rug, ik loop als een eend en ik heb geen kracht … en dat allemaal om cheerleader te worden (lacht).”

 

© VIER

Katja moet dan weer een klein eitje oprapen en in een eierdopje leggen, mét een gevaarlijke graafmachine. En dat zorgt voor heel wat stress, want ze heeft nog nooit in zo’n grote machine gezeten: “Dit is echt geen opdracht voor mij. Als ik een eitje uit de koelkast pak, dan maak ik dat eitje vaak al stuk met mijn handen. Ik ben niet zo van de fijne motoriek (lacht). Ik denk dat het gevaarlijk wordt in de studio, want ik maak alles kapot.”

Najibs leven staat op het spel, want hij moet met een trialmotor een hindernissenparcours overwinnen: “Als ik naar mijn coach op z’n trialbike kijk, is het alsof ik naar de Champions League kijk en ik ben maar gewoon een amateur. Ik ben niet zo gauw bang, maar dit is heel andere koek. Ik moet me echt concentreren, concentreren, concentreren.”

© VIER

 

Gert gooit zijn muzikale brein in de strijd, want hij moet alle Belgische en Nederlandse inzendingen van het Eurovisiesongfestival herkennen en er vijf feiten over opsommen. In totaal waren er maar liefst 123 Belgische en Nederlandse inzendingen en daar moet hij zowel de titel, de uitvoerder, het jaartal, de eindklassering én het gastland van kennen. Dat zijn 615 antwoorden en dat met zo goed als geen foutenmarge, want hij mag slechts één fout maken: “Ik ben best onzeker eigenlijk, want het is heel veel en een foutje is snel gemaakt. Het zweet gutst al van mijn rug.” Dit keer zijn de opdrachtgevers Dina Tersago, Herman Brusselmans, Buddy Vedder en Gers Pardoel.

‘De Battle’ morgen om 20.10 op VIER

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in