James Cooke eerste gast ‘Het huis’: “Toen kende ik geen grenzen. Bij mij is, nu nog altijd, alles ’te'”

© VRT

© VRT

Na twee seizoenen tussen de Zuid-Afrikaanse wijnranken keert Het huis weer naar België vanaf dinsdag 29 oktober. Voor dit vijfde seizoen nodigt Eric Goens zijn gasten uit in ‘Het huis’ aan de rand van het bos, op een idyllische locatie in Vlaanderen.

Dit jaar rijdt Eric opnieuw door Vlaanderen met de bekende rode Citroën oldtimer om James Cooke, Theo Francken, Niels Destadsbader, Dina Tersago, Willy Sommers, Wout van Aert, Marc Herremans en Lynn Wesenbeek thuis op te halen voor een verblijf van 24 uur in Het huis. Ze worden een etmaal afgesloten van hun gewone leefwereld, zonder afleidingen. Er is enkel de confrontatie met hun eigen leven dat de revue passeert.

De volgorde van de uitzendingen is:

  • 29/10: James Cooke
  • 5/11: Theo Francken
  • 12/11: Niels Destadsbader
  • 19/11: Dina Tersago
  • 26/11: Willy Sommers
  • 3/12: Wout Van Aert
  • 10/12: Marc Herremans
  • 17/12: Lynn Wesenbeek
© VRT

Mama’s kindje Cooke

Eric Goens stopt aan Café Welkom en ontmoet er zijn eerste gast: James Cooke. Hij brengt de spring-in-’t-veld geblinddoekt naar een plek aan de rand van het bos, voor een rustige 24 uur – tenminste, als dat mogelijk is met James Cooke. Kapitein Cooke is vandaag heer en meester op zijn boot, of op de planken van de musical 40-45. Maar lang geleden begon zijn carrière bij theatergezelschap ‘Neon’ in Gent. In de TV- kamer confronteert Eric James met de beelden van deze eerste optredens, James zegt hierover: “Ik ben even in shock. Waar heb jij die beelden gevonden? Wat een afgang. Komt dat op televisie?”

James’ tienerjaren duwden hem diep. De scheiding van zijn ouders, de zoektocht naar zijn eigen identiteit, het gepest worden op school, de homoseksualiteit… Na de scheiding besloot James om bij zijn mama te wonen, zijn heldin, met wie hij alles kon delen. Vijf jaar waar zelfs zijn heldin, zijn mama, het niet meer had met de tiener. Vijf woelige en onhandelbare jaren.

“Toen kende ik geen grenzen. Bij mij is, nu nog altijd, alles ’te’.”

“De puzzel is compleet”

Met een megaposter van zichzelf aan de muur in de sportkamer is het even schrikken en de tests dreigen eerst een serieuze afgang te worden… In de kinderkamer passeren de moeilijke jeugdjaren en het belang van het gezin Cooke. “Nu is de puzzel compleet. We hebben lang moeten zoeken en we zijn onderweg wat puzzelstukjes verloren, maar nu is de puzzel compleet”, aldus James. En wie is de mysterieuze gast die intussen zit te wachten tot James alle jeugdherinneringen heeft verteld?

In de boomhut is het bed opgemaakt voor een nieuwe rubriek: bedgeheimen. Het wordt heftig in de boomhut. Naast het bed hangt de foto van James’ hartsvriendin Aurore. Zij werd vermoord tijdens de Gentse feesten. Het is een te groot verdriet dat James met zich meedraagt.

‘Het huis’: vanaf 29 oktober elke dinsdag om 20.40 uur op Eén

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in