More

  Jaguar Jaguar @ Ancienne Belgique, AB Box: Rijp voor het grote werk (★★★★)

  Advertentie
  Advertentie

  -

  De Gents-Antwerpse band Jaguar Jaguar trok de aandacht in 2018 met hun debuut EP ‘Montjoi’. Dit jaar kwamen ze met de gloednieuwe, zweverige opvolger ‘Madelyn’ op de proppen. Die kwamen ze zondagavond voorstellen aan een – bijna uitverkochte – AB Box. 

  Ongeveer een jaar geleden stonden de heren van Jaguar Jaguar in de AB Club. Wat wij toen zagen, beschreven we als “excellentie, lef en présence”. Een jaar verder en er bleek veel veranderd, niet enkel speelde de band nog scherper en was het nog meer een creatieve streling voor het gehoor, maar ook visueel mocht het er zondagavond wezen. Jaguar Jaguar is klaar voor dé grote podia.

  © Steven Elias

  Zondagavond, na de solo opwarming van ‘Nieuwe Lichting’-winnaar Mooneye, verhulde het majestueuze, rode theatergordijn van de AB wat er ons te wachten stond. De vijf heren van Jaguar Jaguar, die onder andere afkomstig zijn van Lohaus, Soldier’s Heart en Tamino, verschenen achter een doorzichtig doek. ‘Als een leeuw in een kooi’, zou Willy Sommers zeggen en zo voelde het ook even op ‘Born in Blue’. Een weloverwogen beslissing van het vijftal, die ons druppelsgewijs meer van hun muzikale nectar lieten proeven.

  Met ‘Tricks’ liet frontman Thomas Lauwers zich een eerste keer horen en vanaf dan werd het Jaguar Jaguar pur sang: uitgesponnen, creatieve versies van hun studiotracks, die tot het kleinste detail feilloos in elkaar zitten. Versies waarvan we oneindig veel van kunnen verorberen en waar de typische harmonieuze kopstemmen niet geschuwd worden. Er was duidelijk wat nagedacht over deze show. Zo zat het muzikaal meer dan snor, maar ook visueel kregen we dankzij de projectie en de ingenieuze lichtshow wat leuks te verwerken.

  © Steven Elias

  Helemaal alleen waren de heren niet naar Brussel afgezakt, want ook Témé Tan besteeg het podium voor twee songs. Het bleek voor de artiesten de eerste ontmoeting, aangezien de vocals van Tan helemaal over het internet uitgewisseld waren. Naast ‘Out Of Sight’ kregen we ook een cover te horen van ‘Menteur’ van Témé Tan, voor de gelegenheid in een Jaguar Jaguar-jasje.

  Stilstaan bleek zondagavond geen optie. Wat wilt u ook, met dansbare parels zoals ‘You Got Me’ en ‘So Long’. Jaguar Jaguar is heer en meester in het maken van tracks die de muziekliefhebber doen watertanden, maar ook een groot publiek aanspreken. Een uurtje duurde de set van Jaguar Jaguar en die sloten ze glansrijk af met ‘Midnight Blue’ en – het nummer die ze als eerst schreven – ‘Kind’. Het einde van een sterke avond, maar vooral het begin van veel meer voor Jaguar Jaguar.

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Ongeveer een jaar geleden stonden de heren van Jaguar Jaguar in de AB Club. Wat wij toen zagen, beschreven we als "excellentie, lef en présence". Een jaar verder en er bleek veel veranderd, niet enkel speelde de band nog scherper en was het nog meer een excentrieke streling voor het gehoor, maar ook visueel mocht het er zondagavond wezen. Jaguar Jaguar is klaar voor dé grote podia. Jaguar Jaguar @ Ancienne Belgique, AB Box: Rijp voor het grote werk (★★★★)