More

  ‘It’s A Sin’ van Years & Years: akoestisch mijmeren over zondes

  ‘It’s A Sin’ van Years & Years: akoestisch mijmeren over zondes

  -

  Na een moment van radiostilte is Years & Years, bekend van hun hits King en Shine, opnieuw aan de bak met een nieuw nummer. Ze besloten hun eigen draai te geven aan het originele It’s A Sin van Pet Shop Boys en schotelen ons hiermee een zielvol nummer voor. De Britse band coverde het nummer omdat zanger Olly Alexander een rol te pakken kreeg in een nieuwe, Britse dramaserie met diezelfde titel.

  Aangezien we van de band over het algemeen eerder vrolijke en uptempo beats gewend zijn, is de rustige sfeer van dit nieuwe nummer ietwat verrassend. Olly Alexander, begeleid door slechts een rustige pianomelodie, vertelt het publiek wat bijna een persoonlijk verhaal lijkt over een leven als zondaar. Het nummer getuigt van een onverbloemde eerlijkheid en een melancholische terugblik en geniet dan ook liever een rustige uitstraling om volledig tot uiting te komen. En dat laatste heeft Years & Years perfect begrepen.

  Olly Alexander’s zachte stem past dan ook perfect bij het nummer en de diepere betekenis ervan. Zijn gave om geloofwaardig te zingen zorgt ervoor dat dit nummer en zijn zang een perfect duo vormen. Daarnaast zorgt de rustige sfeer in deze remake ervoor dat de lyrics de volle aandacht krijgen, wat nodig is om de dramatiek van het nummer tot zijn recht te laten komen. De songtekst liegt er dan ook niet om: everything I’ve ever done, everything I ever do, every place I’ve ever been, everywhere I’m going to, It’s a sin. 

  Waar de Pet Shop Boys in ’98 een funky nummer brachten, zagen Years & Years hun kans schoon om datzelfde nummer 13 jaar later van een rustiger jasje te voorzien. Ook niet onbelangrijk is dat een deel van de opbrengt van het nummer gedoneerd wordt aan het George House Trust, een goed doel dat werkt rond HIV. Dus: streamen maar! 

  Beluister ‘It’s A Sin’ van Years & Years

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer