More

  Isolde Lasoen jaagt de sfeer van ‘The Serpent’ achterna met cover van 70’s klassieker ‘The Four Horsemen’

  -

  Heb je de voorbij weken ook The Serpent gekeken? Wel dan hebben we de perfecte muzikale afsluiter voor de reeks gevonden. Isolde Lasoen bracht zopas een cover uit van The Four Horsemen van Aphrodite’s Child.

  Isolde Lasoen verrast met een cover van 70’s cult song The Four Horsemen van Aphrodite’s Child, de band rond Vangelis en wijlen Demis Roussos. “Ik heb dit altijd een machtige track gevonden”, legt Isolde uit. “Het drumspel en de psychedelica erin maakten dat ik echt verliefd werd op de sound ervan. In de winter van 2015 speelde ik met mijn band Les Bens en die dag kregen we te horen dat Demis Roussos gestorven was. In een impulsieve bui en als eerbetoon hebben we dat nummer toen voor het eerst live gespeeld en dat viel toen duidelijk in de smaak bij het publiek.” Sindsdien werd het nummer een standaard bisnummer voor de band.

  “Op vraag van het publiek besloten we dan het nummer op te nemen in de studio. Ooit zouden we het uitbrengen en kijk, door corona leek het plots een goed moment.” De song gaat dan ook over de vier ruiter van de Apocalyps die het nieuws brengen dat de wereld zal vergaan, onder meer door de komst van een vreselijke ziekte. Laat deze tijden daar nu perfect bij aansluiten.

  In afwachting van die eerste liveshows is dit het beste wat in de buurt komt. Dit weekend zetten we met een knal in. Haast je naar je stereo en jaag The Forse Horseman door je speakers. Na de release van deze cover concentreert Isolde zich weer volledig op het maken van een nieuw album met eigen repertoire. De opvolger van haar album Cartes Postales uit 2017 is gepland voor volgend jaar.

  Check ‘The Four Horsemen’ van Isolde

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie