More

  iPhone 2021 kopen? Nieuwe iPhone 13 krijgt betere batterij, kleinere notch en snellere 5G

  Advertentie

  -

  Dinsdagavond heeft Apple zijn nieuwe generatie iPhone voorgesteld op een livestream Apple Event. Vooral intern kan het toestel op verbeteringen rekenen, al wordt de notch ook kleiner.

  Snellere processor, betere camera’s en een kleinere notch. Dat is samengevat de nieuwe iPhone 2021. Het paradepaardje van Apple beschikt naast een verbeterde 5G-verbinding, ook over verbeterde camera’s. De Pro-toestellen krijgen zelfs een 120Hz-scherm, waardoor alles nog soepeler lijkt te verlopen. Alle nieuwe features kan je hieronder ontdekken.

  Vier nieuwe toestellen

  Ook dit jaar zijn er vier nieuwe toestellen. Meest opvallend is de terugkeer van een Mini-versie. Desondanks de slechte verkoopcijfers van zijn voorganger, komt Apple dan toch opnieuw met een kleine variant van de iPhone.

  Dit zijn alle voorgestelde toestellen:

  • iPhone 13 Mini: 5,4-inch scherm
  • iPhone 13: 6,1-inch scherm
  • iPhone 13 Max: 6,1-inch scherm
  • iPhone 13 Max Pro: 6,7-inch scherm
  De nieuwe iPhone 13 / © Apple
  De nieuwe iPhone 13 Pro / © Apple

  Kleinere notch

  Aan het design van de nieuwe iPhone 13 werden enkele zaken aangepast. Zo wordt eindelijk de notch kleiner gemaakt. Om dat mogelijk te maken, werd de Face ID-camera verplaatst. Zo wordt de notch iets minder breed. Langs de achterkant van de iPhone 13 worden de camera’s voortaan diagonaal geplaatst en niet meer onder elkaar. De iPhone 13 beschikt nu ook over een hogere schermhelderheid, met 28% meer licht.

  De nieuwe iPhone 13 Pro en Pro Max krijgen bovendien een 120Hz-scherm, Apple geeft de technologie de naam ProMotion. De verversingssnelheid past zich, afhankelijk van de toepassing, automatisch aan.

  De nieuwe iPhone krijgt een A15 Bionic chip. Zoals ieder jaar is deze sneller en beter dan de voorganger. Volgens Apple is de CPU 50% sneller dan de concurrentie. De nieuwe neural engine ondersteunt tal van indrukwekkende AR-toepassingen, zoals live camera vertalingen en AR-ondersteuning bij bijvoorbeeld een tennisles.

  Nieuwe en betere camera’s

  De camera’s op de iPhone 13 krijgen een 12MP-camera met een F/1.6. De nieuwe sensor kan 47% meer licht opvangen, waardoor vooral foto’s onder slechte lichtomstandigheden er beter zullen uitzien. Ook de wide angle-camera presteert voortaan beter met weinig licht met een F/2.4.

  De iPhone 13 Pro en Pro Max krijgen andere en betere camera’s. Zo beschikken ze over een wide, ultra-wide en telefoto-lens. De iPhone 13 Pro en Pro Max kunnen ook aan macro-fotografie doen.

  Ook video’s zullen er voortaan nog beter uitzien op de nieuwe iPhone. Zo krijgt de nieuwe iPhone een Cinematic Mode. Dat zorgt ervoor dat het toestel naadloos tussen verschillende personen of objecten kan focussen. Het toestel kan dat volledig automatisch doen: zo focust het toestel op iemand anders wanneer je wegkijkt en focust het, wanneer je terugkijkt, opnieuw op jou. Dat kan uiteraard ook volledig handmatig door objecten of personen op het scherm te selecteren. Je kan zelfs na de opname nog de focus aanpassen.

  De filmmodus neemt video’s op van mensen, huisdieren en objecten met een diepte-effect. Dat kan helemaal automatisch of manueel. / © Apple

  Batterijduur

  De nieuwe iPhone 13 krijgt een verbeterde 5G-verbinding, waardoor hogere snelheden kunnen worden behaald. De nieuwe iPhone heeft bovendien een verbeterde batterijduur. Zo overtreft de iPhone 13 de batterij van de iPhone 12 met 2,5 uur. De iPhone 13 Mini en iPhone 13 Pro doen het 1,5 uur beter dan hun voorgangers.

  Prijzen en opslag

  De nieuwe iPhone 13 komt met minstens 128 GB opslag in vijf kleuren. Op de iPhone 13 Pro en Pro Max biedt Apple tot 1TB aan opslag aan. De nieuwe toestellen zijn vanaf vrijdag te bestellen en zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 24 september.

  • iPhone 13 Mini: 809 euro
  • iPhone 13: 909 euro
  • iPhone 13 Max: 1159 euro
  • iPhone 13 Max Pro: 1259 euro
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer