More

  iPhone 14 krijgt nog geen full-display uiterlijk, pas in 2024 Face ID onder scherm

  iPhone 14 krijgt nog geen full-display uiterlijk, pas in 2024 Face ID onder scherm

  -

  Pas in 2024 zou de notch op de iPhone volledig verdwijnen, dat zegt Apple analyst Ming-Chi Kuo. Touch ID zou ook niet meer op de planning staan.

  Apple zal, zoals gebruikelijk, in september een nieuwe lijn smartphones voorstellen. Eerder meldden verschillende bronnen dat de nieuwe toestellen de notch zullen inruilen voor een pilvormig en een cirkelvormige uitsnijding in het scherm. De vernieuwing zou enkel naar de iPhone 14 Pro komen. De iPhone 14 zou wel nog steeds een notch hebben. Volgens Ming-Chi Kuo mogen we in de iPhone 14 ook een verbeterde front camera verwachten. De nieuwe camera zou het bij weinig licht beter moeten doen.

  iPhone 16 Pro

  Volgens de betrouwbare Apple analyst Ming-Chi Kuo zal Apple pas in 2024 een iPhone uitbrengen zonder notch of andere inkepingen voor Face ID of een front camera. Op dit moment zijn er al fabrikanten, zoals het Chinese Xiaomi, die smartphones uitbrengen waarbij het scherm de volledige voorkant beslaat. Dat doen ze door de front camera onder het scherm te plaatsen. Die technologie is de voorbije jaren fors geëvolueerd, maar staat nog niet helemaal op punt. De technologie laat de camera tussen de pixels kijken, maar daardoor hebben ze te maken met een beperkte lichtinval, waardoor foto’s wazig en niet goed belicht zijn.

  Smartphonemakers proberen de hardware problemen op te lossen door gebruik te maken van software toepassingen zoals AI en machine learning. Hiermee worden beelden digitaal verbeterd. Dat levert matige verbeteringen op voor selfies, maar voor videobellen lukt dat momenteel nog niet. Zo hebben de huidige smartphones niet genoeg rekenkracht om de digitale aanpassingen in real time te maken.

  Volgens Ming-Chi Kuo zal Apple daarom pas in 2024 met een nieuw display komen waarbij Face ID en de front camera onder het scherm zitten. Vermoedelijk zal de technologie eerst naar de iPhone 16 Pro komen, waarna in 2025 of 2026 de technologie kan doorsijpelen naar de ‘normale’ iPhone 17 of iPhone 18.

  Volgens Kuo zal Apple ook niet meer investeren in Touch ID die in het scherm verwerkt zit. Dat komt door het uitdoven van de pandemie. Zo kwam de roep naar de terugkeer van Touch ID voornamelijk voort uit de problemen die ontstonden door het dragen van een mondmasker. Daardoor kon Face ID het gezicht niet scannen, maar die problemen werden onlangs opgelost met een software update.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer