More

  iPhone 13 krijgt mogelijk verbinding met satelliet: “enkel voor berichten in noodgevallen”

  Advertentie

  -

  Volgens Apple analyst Ming-Chi Kuo zal de iPhone 13 satellietcommunicatie ondersteunen. Dat zou een primeur zijn voor een consumenten smartphone. Al werd het nieuws al snel genuanceerd door analyst Mark Gurman van Bloomberg.

  De betrouwbare Apple analyst lekt vaker nieuwe features vlak voor de release van een nieuw Apple-toestel uit. Met de komst van een nieuwe generatie iPhone zou Apple, volgens Kuo, uitpakken met een satellietverbinding. De iPhone 13 zou verbinding kunnen maken met satellieten die in een lage baan om de aarde cirkelen. Zo zou je ten allen tijde in verbinding kunnen staan, ook al is er geen klassieke telefoonmast in je buurt.

  Om verbinding te maken met satellieten zouden de toestellen gebruik maken van een aangepaste Qualcomm X60 modem. De mogelijkheid om via satelliet verbinding te maken, zou een primeur zijn voor Apple. Geen andere smartphone beschikt over een satellietverbinding. Die verbinding is vaak weggelegd voor erg dure, gespecialiseerde apparatuur.

  Berichten in noodgevallen

  Al nuanceert analyst Mark Gurman van Bloomberg het nieuws. Zo zal het niet mogelijk zijn om klassieke tekstberichten of gesprekken te voeren via satelliet. Het systeem zal enkel gebruikt kunnen worden om in noodgevallen communicatie te versturen, net zoals nu een noodoproep kan verstuurd worden naar specifieke contactpersonen. De feature zou ingebouwd worden in de Apple-berichten app, net zoals iMessage.

  Een tweede variant van het systeem zal gebruikt kunnen worden in geval van grote noodgevallen, zoals vliegtuigcrashes, zinkende schepen of verkeersongevallen. Er zal dan naar specifieke informatie gevraagd worden, zoals de concrete omstandigheden en of er hulpdiensten vereist zijn. Onder andere de locatie van het toestel zal gedeeld kunnen worden.

  Voorlopig moet je dus geen telefoontje verwachten via satelliet, dat kost op dit moment nog te veel. In de toekomst zou daar verandering in kunnen komen. Het is voorlopig nog koffiedik kijken of de nieuwe functie daadwerkelijk in de iPhone 13 zal verschijnen. De presentatie van de nieuwe generatie iPhone – in september – zal dat uitwijzen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer