More

  iPhone 13 kopen? Wat zal de prijs zijn? Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 2021

  iPhone 13 kopen? Wat zal de prijs zijn? Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 2021

  -

  Dinsdagavond, om 19 uur Belgische tijd, stelt Apple de nieuwe generatie iPhone voor. Benieuwd wat je allemaal kan verwachten van de nieuwe toestellen? Lees het in ons overzicht.

  Met nog maar een dag te gaan tot de voorstelling van de nieuwe iPhone, is ondertussen al heel wat nieuws uitgelekt. Wat je alvast zeker niet hoeft te verwachten, is de introductie van een nieuw design. Dat werd vorig jaar nog maar aangepast en Apple kennende gaat dit om een zogenaamd S-model, een geüpgradede versie van de vorige generatie. De nieuwe generatie – die we voor het gemak iPhone 13 zullen noemen – krijgt dan ook vooral intern enkele aanpassingen.

  Ondanks de slechte verkoopcijfers van de iPhone 12 Mini, zou er ook dit jaar een nieuwe versie van de kleinste variant verschijnen. Uiteraard staan ook de reguliere iPhone 13, 13 Pro en 13 Pro Max op het programma.

  A15-chip en altijd-aan-scherm

  De iPhone 13 krijgt een nieuwe chip. Vermoedelijk wordt dat, na de A14-chip, de A15-chip. Die zal nog iets sneller werken dan zijn voorganger. Opvallender is de komst van een 120Hz-scherm naar de iPhone 13. Dat is een technologie die al lange tijd aanwezig is bij de concurrentie en beelden soepeler laat weergeven. Zo lijkt het scherm vlotter te bewegen bij het scrollen. Ook bij actiefilms of sportwedstrijden met snel, bewegende beelden is de technologie een voordeel.

  Ook zou Apple een altijd-aan-scherm introduceren op de nieuwe iPhone. Hierdoor zal op een deel van het scherm continu bepaalde informatie, zoals de tijd en het batterijniveau, weergegeven worden. 9to5mac schrijft op basis van informatie van Apple analyst Ming-Chi Kuo dat ook LTPO-technologie toegepast zal worden op de nieuwe generatie iPhone.

  De technologie werd enkele jaren geleden geïntroduceerd op de Apple Watch Series 4 en zorgt voor een lagere batterijgebruik door het scherm. Dat zou de verhoogde consumptie van het 120Hz-scherm moeten uitbalanceren, waardoor er geen negatieve impact zal zijn op de batterijprestaties van de nieuwe generatie.

  Verbeterde camera’s, kleinere notch en portretvideo

  Krijgen we in 2021 eindelijk een kleinere notch? Nadat op Samsung-toestellen al lange tijd bijna geen notch meer te vinden is, zou Apple mogelijk dit jaar de notch aanpassen. Al moet je niet hopen op het verdwijnen van de notch. Apple zou, op zijn best, de uitkeping verkleind hebben door bepaalde sensoren te verplaatsen. Ook de speaker zou iets hoger geplaatst worden, waardoor de notch iets minder breed zou kunnen zijn.

  De camera’s op de nieuwe iPhone zullen verbeterd worden. Apple zou ook een nieuwe videomodus introduceren. Zo zou het – net zoals in de foto-portretmodus – mogelijk worden om video’s met een wazige achtergrond op te nemen. De wazigheid zou ook achteraf aangepast kunnen worden.

  Tenslotte zou de iPhone 13 ook een verbeterde 5G krijgen. Enkel de Amerikaanse iPhone 12-modellen kunnen het betere mmWave 5G-netwerk ontvangen. Nu zou Apple de mmWave-technologie ook buiten de VS introduceren met de iPhone 13. Eerder waren er ook geruchten over de toevoeging van een satellietverbinding op de iPhone 13. Die zou dan dienen om noodoproepen te versturen in gebieden waar geen mobiel bereik is. Het is niet duidelijk of de technologie al naar de iPhone 13 komt.

  Hoeveel zal dat kosten?

  Aan de prijzen van de nieuwe iPhone lijkt weinig te veranderen. We baseren ons daarom op de prijzen die in de Apple Store voor de huidige generatie aangegeven staan.

  • iPhone 13 Mini: 809 euro
  • iPhone 13: 909 euro
  • iPhone 13 Pro: 1.159 euro
  • iPhone 13 Pro Max: 1.259 euro
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie