More

  ‘Inventing Anna’ op Netflix: Een verdiende hit (★★★★)

  Cr. Nicole Rivelli/Netflix © 2021

  ‘Inventing Anna’ op Netflix: Een verdiende hit (★★★★)

  -

  “Laten we het even proberen en dan zien we wel”, zeiden we tegen onszelf toen we Inventing Anna voor de zoveelste keer de revue zagen passeren. Maar vijf minuten werden er al snel tien en na twintig minuten wisten we het meteen: dit wordt onze nieuwe binge-serie.

  Maak je klaar voor een serie vol leugens en bedrog, waarbij je na enkele afleveringen zelf al niet meer weet wie je nu wel of niet gelijk geeft. Dit verhaal zat vol met veelzijdige en échte personages, één voor één realistisch door de menselijke fouten die ze maakten. We hebben op een gegeven moment wel eens met iedereen meegeleefd.

  Geen grenzen

  Als je dromen wil waarmaken, moet je in Amerika zijn. Daar was het hoofdpersonage, Anna Delvey, volledig van overtuigd. Maar haar ambitieuze plan om het belangrijkste figuur van New York te worden, verliep niet op wieltjes. Want de allereerste scène, begint in de rechtbank…

  Anna Sorokin in Court
  Cr. Nicole Rivelli/Netflix © 2021

  Journaliste Vivian Kent raakt meteen geboeid door het verhaal dat zich in die rechtbank afspeelt. Zij moet en zal er een artikel rond schrijven en hoopt dat Anna Delvey zelf wil getuigen over haar befaamde geschiedenis. Zo’n stuk zou op sociale media geweldig kunnen presteren en Vivians reputatie kan wel een opkrikkertje gebruiken.

  Alice in Shondaland

  Voor de eerste aflevering begon, verscheen op het scherm een voor ons bekend logo: Shondaland. Op dat moment was onze interesse al meteen extra geprikkeld. Shondaland is het productiehuis opgericht door televisiemaker Shonda Rhimes. Zij werkte eerder aan series zoals Grey’s Anatomy en Scandal. Die series kenden allemaal immens veel succes en waren heel goed geschreven. Toen verdween onze achterdocht tegenover Netflix Originals wat naar de achtergrond.

  Cr. David Giesbrecht/Netflix © 2021

  Het lukte Shonda Rhimes perfect om ons als kijker mee te sleuren in de gedachtegang van Anna én van de journalist. We zaten binnen de kortste keren met een hoofd vol vragen en we moeten eerlijk zijn: we hebben een zwak voor series over journalistiek.

  Rhimes slaagde erin ons te boeien met relateerbare personages en onverwachte intriges. Aflevering per aflevering kwamen we meer te weten over de werkelijke gebeurtenissen die leidden naar de rechtszaak. Ondanks een wat trager tempo in de laatste twee afleveringen zat de spanningsboog van Inventing Anna ook helemaal goed. Kortom, deze Netflix Original pastte niet in het plaatje van de vaak anticlimactische shows.

  Cr. Nicole Rivelli/Netflix © 2021

  Maar…

  Eén aspect dat ons af en toe wat tegenzat, was de manier waarop mannen tijdens enkele van de emotionele momenten in beeld kwamen. De vrouwelijke personages zaten regelmatig op de rand van een uitbarsting, maar de meeste van die interacties met mannelijke personages leken oppervlakkig en leeg. Ondanks wat spanningen waren de mannelijke personages bij die conflicten ontzettend kalm en lieten ze hen doordraven.

  Dat doordraven op zich was voor ons geen probleem, maar de reactie van de mannen – of eerder het gebrek daaraan – voelde niet bepaald realistisch. Ook vrouwelijke personages stonden er bij en keken ernaar. Bovendien kon het hoofdpersonage zich iets te veel permitteren. Dat voelde niet altijd even realistisch aan.

  Cr. David Giesbrecht/Netflix © 2021

  Toch raden we deze serie zeker en vast aan, aan iedereen die interesse heeft. Wij vonden het een heel boeiende show. Dit verhaal is ook deels waargebeurd, waardoor dat voor ons een heel andere dimensie toevoegde. Absoluut het bekijken waard!

  Bekijk hier de trailer!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie