More

  Interview Tessa Dixson: “Het publiek kunnen overtuigen van mijn muziek. Dat is voor mij erg belangrijk.”

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Het is misschien wel één van de grootste beloften voor de Belgische popmuziek. Begin dit jaar won ze StuBru’s ‘De Nieuwe Lichting’ en deze zomer verovert ze tal van harten op de festivals. Wij hadden een gesprek met één van de revalaties van het moment, Tessa Dixson vlak voor haar show op Linkerwoofer.

  Je won ‘De Nieuwe Lichting’ 2019. Hoe was dat? 

  Dat was geweldig. Het was erg fijn om zoveel verschillende artiesten en genres te ontdekken. Ik nam niet deel met de intentie om te winnen, dus dat maakte het zoveel leuker (lacht). Het opende erg veel deuren voor mij, zeker in Vlaanderen. 

  Wat was de leukste ervaring sinds je winst? 

  Optreden! Het is mijn eerste festivalseizoen. Ieder festival is anders. Op ieder festival is er een ander publiek, een ander decor. Het is altijd het ontdekken van een nieuw publiek, een nieuwe zelf. Het is altijd fijn om te zoeken naar wat werkt en wat niet.

  Het is fijn omdat mensen me nog niet kennen. Iedere keer dat ik positieve berichten krijg over mijn show of op de gezichten zie dat ik hen heb kunnen overtuigen, maakt mij zo blij. Het publiek iedere keer kunnen overtuigen van mijn muziek, een leuke tijd te doen beleven. Dat is voor mij erg belangrijk. 

  Je wordt wel eens één van de meest veelbelovende talenten van het moment genoemd. Heb je nog plannen dit jaar? 

  Ja! Er komt voor het eind van het jaar een nieuwe single uit. We zijn ook bezig met visuele projecten. Sinds dit en afgelopen jaar is alles echt begonnen voor mij. Het borrelt allemaal nog wat. Het zit nog allemaal in zijn beginfase. Het was super om al die nieuwe mensen te leren kennen.

  Tessa Dixson op Linkerwoofer / © Steven Elias

  Je werkte onlangs samen met Warhola. Hoe was de samenwerking? 

  Super! Ik ken Olli sinds een jaartje (n.v.d.r.: Oliver Symons, frontman van Warhola). Hij zocht een zangeres voor een song die hij met een andere zangeres schreef, maar ze kon niet de volledige tour met hem doen. Ik werd via via voorgesteld aan hem en het schoot erg goed op. Tijdens het schrijven aan zijn album dacht hij aan mij om een nummer samen te zingen. 

  Het was echt super. Hij stuurde de song door en ik begon er onmiddellijk van te dansen. Zo’n gevoel sterker dan jezelf. Schrijven met Oliver is ook erg fijn. We komen erg goed overeen. We zijn als een soort zelfde persoon. Hij is als een soort dubbelganger. 

  Komen er nieuwe samenwerkingen aan, naast Warhola? 

  We zijn er volop mee bezig voor het album. Ik wil bijvoorbeeld een rapper voor één van de songs. Er is een zangeres uit Amsterdam, RIMON, ze maakt R&B en soul. Ik zou echt heel graag met haar samenwerken voor één van mijn nummers. 

  In mei kwam je nieuwste single ‘Ignited’ uit. Wat is het verhaal erachter? 

  De inspiratie voor de song kwam voort uit mijn leven. Ik was het vuur in een relatie verloren. Voor de visuals werkte ik samen met een duo uit Gent. Ze begrepen echt de essentie over wie ik ben. Ze wisten beter dan ikzelf wat ik wou en hoe ik de dingen wou (lacht).

  Naar welke show kijk je het meeste uit deze zomer? 

  Ik keek echt uit naar Paradise City. Die show is ondertussen voorbij en ging erg goed, dus ben er erg blij mee. Verder kijk ik deze zomer nog uit naar Lokerse Feesten en WECANDANCE. Dat zijn voor mij echt de ‘crazy ones’. Dit najaar trekken we ook naar Parijs. Het lijkt me ook wel fijn om eens voor een niet-Belgisch publiek te spelen (lacht). 

  Tessa Dixson is deze zomer nog op WECANDANCE en in Gent te zien. Meer informatie via hier.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie