More

  Interview Stephen Beerkens (The Faim): “Het voelt gewoon goed om eindelijk een album te kunnen uitbrengen.”

  Advertentie

  -

  The Faim probeert langzaamaan de hele wereld te veroveren. De band uit het Australische Perth kent nog niet zoveel bekendheid in ons land, maar in sommige van onze buurlanden is dat wel anders. Zowel in Duitsland als Nederland beginnen ze stilaan door te breken. Wij konden spreken met Stephen Beerkens, die keyboard en basgitaar speelt in de band. 

  https://www.instagram.com/p/Bps6VYAgZT5/

  Hoe ben je in de muziekwereld terecht gekomen?

  In de middelbare school begonnen we al samen te spelen, en ik speel ook al piano van toen ik zeven jaar oud was. Ik heb me dus altijd al met muziek bezig gehouden. Later begonnen we dan liedjes te schrijven, shows te spelen en zo werden we een band. Toen begon de muziekwereld langzaamaan ons leven te worden. 

  Waarom is jullie naam van Small Town Heroes naar The Faim veranderd?

  Dat was een heel grote stap voor ons, die we lang geleden gemaakt hebben. Toen we nog Small Town Heroes waren maakten we vooral poppunk. Daar wilden we graag vanaf. We veranderden volledig van sound, zeker toen we voor het eerst muziek mochten opnemen in Los Angeles. Het klonk zo nieuw en we gingen een volledig andere richting uit. Daarom besloten we dat de verandering van naam ons goed zou doen, aangezien we eigenlijk een volledig nieuwe band waren geworden die een andere richting uitging dan origineel het plan was.

  Jullie hebben al samengewerkt met verschillende grote namen, zoals Josh Dun (Twenty One Pilots), Mark Hoppus (Blink-182), Ashton Irwin (5 Seconds Of Summer), Pete Wentz (Fall Out Boy),… Hoe was dat voor jullie?

  Het was geweldig. Je kan zoveel leren van elke persoon waar je mee samenwerkt. Elke persoon brengt zijn eigen talent mee. We nemen iets mee uit elke schrijfsessie die we hebben. Iedereen heeft iets anders toe te voegen en dat neem je mee om van te leren en later te gebruiken.

  https://www.instagram.com/p/BTNxtTnFTs-/

  Met wie zou je nog willen samenwerken?

  Als ik gewoon eender wie mocht kiezen? Ik denk dat het heel cool zou zijn om met Chris Martin van Coldplay te kunnen samenwerken. Dat zou echt een leuke sessie zijn.

  Wat is je favoriete nummer om live te spelen? 

  Dat is zeker één van het nieuwe album, namelijk ‘Tongue Tied’. Het is nog niet uitgebracht, maar we hebben het al een paar keer live gespeeld. Het is echt heel energiek en altijd heel leuk om te kunnen spelen. 

  Hoe ziet een tourdag er normaal uit?

  Een tourdag ziet eruit als de binnenkant van een busje en daarna als de binnenkant van een concertzaal. Dat is het eigenlijk (lacht).

  Met welke artiest of band zou je graag op tour gaan?

  Een band die ik echt geweldig vind momenteel is Nothing But Thieves. Ze zijn echt een fantastische band en hun muzikaliteit is echt extreem goed. Ik kijk echt heel erg op naar die mensen.

  Wat is het moeilijkste aan je leven als muzikant?

  Ik denk dat het vooral moeilijk is om een evenwicht te vinden tussen muziek en de rest van je leven. Het is vaak moeilijk om voor zo’n lange tijd weg te zijn van familie, vrienden en geliefden. Je moet gewoon blijven focussen op je doel, focussen op wat je doet en waarom je ervan houdt en gewoon je droom blijven najagen.

  Naar welke muziek luister je zelf?

  Momenteel luister ik vooral naar Nothing But Thieves, maar ook naar veel hardere dingen zoals Opeth en Periphery. Ik hou van Muse en luister sinds kort vaak naar Tame Impala. Mijn muzieksmaak is gewoon heel breed.

  Wat is je favoriete nummer van het nieuwe album, en waarom?

  ‘State Of Mind’ is veruit mijn favoriete nummer van het album. Het is het eerste nummer dat we met de vier huidige leden zijn gestart en hebben afgemaakt. Het heeft al onze individuele talenten. Als je de gitaar hoort, kan je perfect horen dat het Sam (Tye) is die speelt. De stem is overduidelijk van Josh (Raven) en het drummen is volledig in Linden (Marrissen) zijn stijl. Het heeft ook mijn bas en keyboard. Al die aspecten gecombineerd is het gewoon een nummer waar we heel trots op zijn.

  https://www.instagram.com/p/ByY319sBTnF/

   ‘Infamous’, ‘Beautiful Drama’ en ‘Where The River Runs’ gaan op het nieuwe album staan. Hoe voelt het om deze nummers eindelijk uit te brengen terwijl het eigenlijk al favorieten van jullie fans zijn?

  Het is fantastisch om ze eindelijk echt de wereld in te sturen. We zijn er nu al lang aan het werken. Vooral met ‘Infamous’ zijn we al lang bezig, aangezien het eigenlijk al drie jaar geleden geschreven is. Om eindelijk de studio-opnames uit te brengen zodat iedereen ernaar kan luisteren is geweldig. De fans steunen de nummers echt als we ze live spelen en het geeft een goed gevoel om ze op het album te kunnen zetten. 

  Belgen zijn heel trots op hun specialiteiten, zoals chocolade, bier, wafels en frietjes. Wat vind jij van deze producten?

  Ik vind ze echt lekker. Toen we vorig jaar met Against The Current op tour waren hebben we al deze dingen kunnen proeven en het was ongelooflijk. Het was absoluut het beste. Het bier was geweldig, en de wafels waren zelfs nog beter.

  Welk eten van thuis mis je op tour?

  Bij deze vraag denk ik vooral aan een huisgemaakte maaltijd. Het eten van mama is heel goed, en dat krijg je niet wanneer je op tour bent. Dan krijg ja alleen maar wat goedkoop en gemakkelijk is.

  Wat zijn je dromen en ambities voor de toekomst?

  Om gewoon dit te kunnen blijven doen en zoveel mogelijk mensen te bereiken, verder te kunnen schrijven en muziek te maken waar we gepassioneerd over zijn. Gewoon dit kunnen blijven doen met de andere jongens.

  Wat wil je nog dat je fans weten?

  Ik hoop dat ze net zoveel van het album gaan houden als wij. We hebben er veel moeite ingestoken en we hopen dat ze dat ook allemaal kunnen horen. Het voelt gewoon goed om eindelijk een album te kunnen uitbrengen.

  ‘State Of Mind’, het nieuwe album van the Faim, komt uit op 13 september.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer