More

  Foto: One World Artists Agency

  INTERVIEW | Na Tomorrowland en Trix trekt Andromedik met grootse rave naar Antwerp Expo: ‘Het wordt echt een level up’

  -

  Na twee succesvolle ‘Andromedik Invites’ avonden in Trix Antwerpen doet de 26-jarige drum-‘n-bass artiest het concept nog eens over op 2 november. Plaats van de afspraak is deze keer Antwerp Expo, waar alles nog groter én luider wordt. “Over de line-up kan ik nog niets zeggen, maar we denken aan een aantal heel coole namen.”

  Onlangs stond je nog in Trix en binnenkort prijk je in Antwerp Expo. Waarom koos je voor de gigantische hal?

  “De eerste ‘Andromedik invites’ in Trix werd op één dag uitverkocht, waarna we besloten om een tweede avond in verkoop te zetten. Ook die tweede avond was uitverkocht, dus we hadden door dat er vraag was naar dit concept. En we vroegen ons ook af: wat is een toffe venue die nog groter is dan Trix? Ik ben zelf ook fan van grote, donkere raves in hangars.”

  “Het afgelopen jaar heb ik er zelf ook een aantal gespeeld, in Eindhoven bijvoorbeeld. We wilden eigenlijk dat gevoel ook voor de volgende ‘Andromedik Invites’ hebben. Antwerp Expo was er daarom de perfecte zaal voor. De bedoeling is om er een grote productie van te maken, door er o.a. een LED-wall te hangen. Op die manier bekomen we een level up van wat we in Trix gedaan hebben.”

  De set wordt omschreven als een negen uur durende rave. Kan je al iets meer zeggen over waar het publiek zich aan mag verwachten?

  “Het publiek mag zich verwachten aan wat er in Trix is gebeurd, maar dan groter en beter. We hebben een grotere zaal en een nog betere sound: het wordt dus sowieso een grotere productie dan in Trix. Over de line-up kan ik nog niets zeggen, maar we denken aan een aantal heel coole namen. Het wordt echt een level up van de vorige show.”

  Hoe waren de Trix-avonden?

  “Enorm leuk! Het was de eerste keer dat mijn team en ik zelf een evenement organiseerden. Voor mij waren dat tot nu toe de beste shows van mijn leven. Het publiek was echt heel energetisch. Ze waren daar heel duidelijk om mij te zien, en je voelde dat echt doorheen heel die set. Al jouw eigen werk is echt een hoogtepunt, terwijl je soms op andere plekken zou verwachten dat de hitjes binnen hun genre beter gaan werken.”

  “Maar het was dus heel fulfilling om te zien dat mijn eigen muziek het zo goed deed. De line-up van de twee avonden bestond ook uit artiesten die ik zelf heel goed vind, dus het was echt een topweekend.”

  Is het speciaal voor jou om een thuismatch te spelen met het Belgische publiek?

  “Een thuismatch is de perfecte omschrijving. Belgische crowds zingen ook heel graag mee met een melodie, wat heel goed aansluit bij mijn stijl. Ik heb er ook reacties over gekregen van een Engelse fotografe: ze viel echt achterover van hoe energiek het publiek was. Dat is iets om trots op te zijn!”

  De festivalzomer zit er ook aan te komen. Je hebt je eigen podium tijdens het eerste weekend van Tomorrowland, waar je vorig jaar ook stond. In welke mate zal de set verschillen van die van vorig jaar?

  “De set zal sowieso verschillen, omdat het anders wat saai zou zijn voor mijn publiek. Dat evolueert doorheen het jaar altijd, met nieuwe muziek die ik zelf maak of nieuwe muziek die ik toegestuurd krijg. Daarnaast, vorig jaar was mijn set op de Mainstage, en dat pak ik natuurlijk anders aan dan op de Atmosphere stage dit jaar.”

  “Wanneer mensen de tent binnenlopen, weten ze dat ze komen voor drum-‘n-bass. Dit geeft mij meer creatieve vrijheid om te doen wat ik normaal doe. Als je op een groot podium als de Mainstage staat, moet je ervoor zorgen dat het te verteren is voor een publiek die niet per se zit te wachten op een drum-‘n-bass-set. Op dat vlak zal het dus wel van elkaar verschillen.”

  Naast Tomorrowland heb je nog andere shows op de festivalplanning staan. Hoe ziet jouw voorbereidingsproces eruit?

  “Het clubseizoen is bijna gedaan: op vrijdag 17 mei speel ik mijn laatste club voordat het festivalseizoen begint. Ik kijk altijd naar waar ik ga spelen, en welke muziek ze daar volgens mij graag horen. Ik probeer hierbij altijd mijn eigen muziek centraal te houden: zeker de helft, en liefst meer van de set moet uit mijn eigen nummers bestaan. Mensen boeken mij omdat ze Andromedik op hun feest willen, dus dan vind ik dat ik die muziek moet spelen.”

  “Voor de rest kijk ik naar de plaats. Als ik bijvoorbeeld in Tsjechië of Slovakije speel, kom ik met een iets stevigere set, omdat ze dat daar graag hebben. Dat houdt het voor mij interessant. Voor de festivals probeer ik met iets ‘fris’ te komen, omdat het nog steeds interessant moet blijven voor de mensen die mij in clubs gezien hebben. Meestal begint dat met een coole intro te producen, voor de zomer. Vanaf daar bouw ik een nieuwe set. Afhankelijk van waar ik speel, pas ik die aan. Zo zullen de iets commerciëlere festivals een andere set te horen krijgen dan de hardcore drum-‘n-bass festivals.”

  Is er een festival waar je het meest naar uitkijkt?

  “Tomorrowland is sowieso één van de hoogtepunten. Een eigen podium hosten daar is echt een grote life goal. Ik kijk er ook enorm naar uit om terug in de Boiler Room van Pukkelpop te staan. Vorig jaar was dat echt de max. Voor de rest ook Rampage en Lokerse Feesten, waar ik na The Prodigy mag afsluiten. Het wordt de moeite!”

  Om het nog even over jouw persoonlijke inspiratiebronnen te hebben – Zijn er bepaalde muziekgenres waar je graag naar luistert en die jouw werk beïnvloeden?

  “Zeker. Ik luister totaal niet enkel naar drum-‘n-bass. De laatste tijd ben ik heel hard into garage: denk aan namen als Sammy Virji en Salute. Dit zijn heel interessante producers, die echt met iets nieuw komen. Op die manier probeer ik er altijd wat inspiratie van op te doen. Binnen het dnb-genre zelf ben ik altijd heel grote fan van Netsky en Sub Focus geweest. Daarbuiten denk ik aan de typische household names zoals Martin Garrix en Alesso. Die hebben in het verleden altijd heel goede nummers gemaakt, en doen dat nog steeds. Ik probeer een beetje van overal inspiratie te halen.”

  Tickets voor ‘Andromedik Invites’ op 2 november in Antwerp Expo zijn via hier beschikbaar.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie