Interview met Merlo, MNM Start To DJ-winnaar 2018

© MNM

Maandag 12 augustus gaat MNM voor de negende keer op zoek naar hét dj-talent van het moment. Zes finalisten zullen het in Hasselt tegen elkaar opnemen om de felbegeerde Start To DJ-titel in de wacht te slepen. Wij blikten terug op het afgelopen jaar met Merlo, MNM Start To DJ-winnaar 2018. 

Volgende week start de zoektocht opnieuw en is het tijd om jouw titel door te geven. Hoe kijk je terug op die ervaring in Westende vorig jaar? 

Zeer goed, het is een heel mooie week geweest. Eigenlijk zelfs de mooiste uit mijn leven. Je ontmoet veel mensen die achter je staan en er komt ook veel media-aandacht bij kijken. Je leert nieuwe mensen kennen en legt belangrijke connecties in de mediawereld. Aan de andere kant is het niet te onderschatten want het is wel wat stresserend. Je wil je kost wat het kost bewijzen en niemand doet mee om te verliezen hé (lacht). Vooraf was mijn doel de top 3 halen, dus ik wou er zeker niet als eerste uit liggen. Naarmate de week vorderde, begon ik er meer en meer van te genieten. Dat vind ik nog altijd het belangrijkste. De eerste dagen is het heel stresserend omdat je aan alles denkt wat kan mislopen. Maar ik had altijd superveel fans mee, dat was echt fantastisch en daardoor ging alles vanzelf!

Het afgelopen jaar mocht je onder andere in de club Ushuaïa in Ibiza draaien in het voorprogramma van Dimitri Vegas en Like Mike. Daarnaast had je ook je eigen radioshow op MNM. Wat was voor jou het absolute hoogtepunt afgelopen jaar? 

Dan kies ik toch voor Ushuaïa. Eigenlijk vond ik die week in Ibiza heel zot. Ik heb er Dimitri Vegas ontmoet, meegevaren op zijn boot en ik ben zelfs bij hem thuis geweest. Ik ben ook andere bekende dj’s zoals Lost Frequencies en Nervo tegengekomen en als kers op de taart heb ik zelf op het podium in Ushuaïa mogen draaien. Ik werd daar echt behandeld zoals de bekendste internationale artiesten. Dat was een heel unieke ervaring die ik niet snel een tweede keer zal meemaken.

Heb je momenteel een druk programma? Waar kijk je op dit moment nog het meest naar uit? 

Ja, zoals altijd is het zeer druk tijdens de zomermaanden. Deze zomer zijn er al heel wat festivals gepasseerd. Komend weekend draai ik op Rijvers Festival in Lievegem. Dat is altijd een leuke ervaring, ook omdat het zo dicht bij huis is voor mij. Eind augustus ga ik ook nog een week in Lloret de Mar gaan draaien op The Graduates, een afstudeertrip georganiseerd door Route du Soleil. Daar ben ik ook heel benieuwd naar.

© MNM

Je hebt ondertussen ook al twee eigen singles, Anybody en Prove It. Zit er nog meer werk aan te komen? 

Absoluut, de derde single is ook zo goed als af, maar er is nog geen releasedatum gekozen. Ik ben ook al bezig aan een vierde nummer. Dat zal iets specialer worden, maar ik kan er nog niet te veel over verklappen (lacht). Ik kan wel al zeggen dat ik samen een plaat ga opnemen met de saxofonist Louisax. Het is een andere stijl, dus ik ben wel benieuwd naar het resultaat.

“Op Tomorrowland spelen blijft het ultieme doel. De mainstage bespelen of een eigen podium hosten lijkt me het zotste wat een dj kan bereiken.”

Als je iets moet kiezen wat je nog wil doen in je dj-carrière, wat zou het dan zijn? 

Zoals iedere dj wil ik graag ooit op Tomorrowland spelen. Dat is nog altijd het ultieme doel. Op de mainstage draaien of een eigen podium hosten, lijkt me het zotste wat een dj kan bereiken. Maar ik zou al heel tevreden zijn als ik er ooit eens zou kunnen staan, al is het op het allerkleinste podium (haha). Daar droom ik al lang van!

De dj-contest vindt dit jaar plaats in Hasselt. Ga je langsgaan of volg je het van op een afstand? 

Ja, ik ga zeker langsgaan op 13 en 15 augustus. Ik mag er mijn mening geven over de sets van de kandidaten. Op de finaledag ben ik aanwezig met alle andere ex-winnaars. Op 13 augustus ga ik er bovendien een set draaien en donderdag 15 augustus kan je me vinden op de Start To DJ-afterparty in de Versuz.

Ben je vertrouwd met het werk van de finalisten? Zit er iets tussen dat je kan bekoren? 

Ja, ik heb ze allemaal al eens beluisterd. Ik kende ook al enkele dj’s van op feestjes en festivals. Het zijn zes sterke kandidaten dus het zal zeker spannend worden! Daarnaast is onder druk presteren niet zo evident, dus ik ben benieuwd wat het gaat geven.

Tot slot, welke tip zou je geven aan de finalisten volgende week? 

Vooral jezelf blijven en tonen wat je allemaal kunt. Je moet alles geven en je moet je bewijzen in de korte tijd die je krijgt. En geniet er vooral van, dat is het allerbelangrijkste. Het is een unieke week die je maar één keer zal meemaken!

Van 12/08 t.e.m. 15/08 strijden de 6 finalisten in Hasselt om de titel van MNM Start To DJ-winnaar 2019.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in