Interview Joni (22) ‘Kamp Waes’: “Dag één was stressen van het begin tot het einde”

© Margit Vantoortelboom

© Margit Vantoortelboom

Het was vanavond alweer tijd voor ‘Kamp Waes’. Wij laten je de komende weken uitgebreider kennis maken met de kandidaten. Deze week lees je het gesprek dat we hadden met Joni (22). 

LEES OOK: Interview Feike (27) en Davide (33): ‘Toen we de opdracht kregen dacht ik ‘shit!’

Eerst en vooral: waarom heb je deelgenomen aan ‘Kamp Waes’? 

Joni: Ik heb eigenlijk deelgenomen omdat ik vaak te horen kreeg dat ik niet stilzit en altijd met sport bezig ben. Dat is leuk om dat van anderen te horen, maar wou is zien hoe ‘zot’ ik echt zou kunnen zijn. Mezelf in een zo groot mogelijke uitdaging steken en kijken hoever ik erin zou geraken. 

Je nam in de categorie ‘reddend zwemmen’ al deel aan 4 WK’s en 3 EK’s. Was die goede fysiek nodig voor ‘Kamp Waes’? 

Joni: Ik denk dat wel. Zoals je in de eerste aflevering zag, zaten we geen minuut stil. We werden op iedere minuut beoordeeld, dus we moesten altijd het beste van onszelf tonen. Daarbij was een goede fysiek wel nodig. 

Heb je jezelf extra voorbereid?

Joni: Ja ik ben een zwemmer, waardoor je gewrichten niet goed voorbereid zijn. Ik heb mezelf op twee maand van 5 km lopen, naar 30 km moeten trainen. Dan kwam daar nog een rugzak bij om aan die impact en dat gewicht gewoon te worden.

“Voor mij was dag 1 stressen van het begin tot het einde.”

Hoe hebben jullie de eerste dag beleefd? 

Joni: We hadden daar met z’n allen zolang naartoe geleefd en dan lijkt die eerste dag alles te bepalen. Ik was heel bang om er de eerste dag uit te liggen. Je bent niet verloren, maar het zou toch als een teleurstelling aanvoelen. Voor mij was dag 1 stressen van het begin tot het einde. De eerste aflevering was eigenlijk kijken naar wie geschikt is voor het échte werk.

Ben je op je eigen grenzen gestoten tijdens de opnames?

Joni: Ja toch wel. Al vond ik dat erg interessant om dat mee te maken. In het dagelijkse leven ben ik een optimist en daar kom ik mezelf niet vaak tegen. In ‘Kamp Waes’ is dat toch wel gebeurd.

© Margit Vantoortelboom
Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in