More

  INTERVIEW | Ivori Moss is Aline Goffin, Sander en Jasper Bullynck (Oscar and the Wolf): “We zagen elkaar opnieuw op de begrafenis van hun vader”

  INTERVIEW | Ivori Moss is Aline Goffin, Sander en Jasper Bullynck (Oscar and the Wolf): “We zagen elkaar opnieuw op de begrafenis van hun vader”

  -

  Ivori Moss is het muzikale familieproject van Aline Goffin, Jasper en Sander Bullynck. Jasper kennen we van Oscar and the Wolf, terwijl Aline een bekende stemactrice is. Zo hoorde je ze onder meer al in Frozen. Het project bracht twee weken geleden debuut ep Deep Dive uit. Wij hadden een gesprek met Aline.

  Het plotse overlijden van de vader van broers Jasper en Sander Bullynck zorgde voor een heropgenomen contact met nichtje Aline Goffin. “We hadden elkaar uit het oog verloren. Als kind kwamen we vaak samen, maar het overlijden van een aantal familieleden zorgde ervoor dat het contact minder werd”, legt Aline ons uit. “Toen we elkaar op de begrafenis van hun vader opnieuw tegenkwamen, gooiden we de koppen bij elkaar om eens samen aan muziek te werken.”

  “Jasper en ik zijn dan met ons tweeën in 2015 beginnen zoeken naar de muziek die we wilden maken”, legt Aline uit. “We hebben dat eerst op afstand gedaan, maar al snel zijn we fysiek gaan samenzitten. Dat klikte qua smaak en de weg waar we naartoe wilden.” Ettelijke jaren later stroomde het eerste resultaat door naar het publiek. Met single What If brachten ze een gesmaakte portie synthpop die eigenheid uitstraalt. Als een diepe sprong in het onbekende, die vertrouwd aanvoelt.

  “Al hadden we niet meteen het geluid gevonden dat we nu brengen. Die zoektocht is pas ten einde gekomen toen Sander erbij kwam. De zoektocht heeft een aantal jaren geduurd”, vult Aline aan. “We wilden niet zomaar met iets naar buiten komen. We hebben hard gewerkt en een ep opgebouwd. Pas daarna hebben we er songs uit geselecteerd.” Het hele proces heeft de band al een tijd geleden doorlopen, want ook voor Ivori Moss betekende de pandemie een tijd van uitstel en afwachten. Al was er ook een positieve kant aan het verhaal. “N.E.W.S. is er aan het begin van de pandemie bijgekomen. Dat gaf ons ook de kans op met producer Pieterjan Coppejans te werken”, zegt Aline. “De ep is zo geworden dankzij de pandemie.”

  Voor de bandnaam halen ze inspiratie bij de kust: “Zowel visueel, als de associaties die de naam oproepen, zijn voor ons van belang. We zijn aangetrokken door de zee. De broers wonen ook aan zee. Ken je de schuimkoppen die op het strand aanspoelen? Die hebben een ivoren kleur en een mosachtige structuur. Dat beeld hebben we bij de bandnaam.”

  Ep Deep Dive

  Op ep Deep Dive vinden we zes nummers, waarvan No Time en Don’t Bother uitblinken in een soulvolle vibe. “No Time stond er snel op. Nadat Jasper met een eerste versie kwam, hebben we enkel de structuur aangepakt, zoals waar de refreinen moesten zitten en de strofes. Het leverde een organischer geluid op.”

  No Time is een song die gaat over de snelheid van het leven. In het nummer vraag ik me wat er zou gebeuren als we echt met elkaar zouden praten. Is die ‘ça va’ gemeend of niet? Ook als we online wat publiceren, moet niet alles perfect zijn. In deze maatschappij moet ons leven steeds hectiek en drukte uitstralen. Wanneer onze agenda’s niet volgestouwd zitten, voelt het aan alsof het niet cool is. Maar moet dat per se zo zijn? Heel veel mensen, waaronder mezelf, genieten net van de momenten van rust.”

  De band speelde deze zomer op Campo Solar als voorprogramma van The Haunted Youth, Brihang en Faisal. In november speelden bovendien het voorprogramma van de Brusselse Tessa Dixson. De komende maanden hopen ze meer liveshows te mogen brengen. “Uiteraard hebben we de ambitie om verder te gaan. We schrijven volop aan nieuwe nummers. Hopelijk kunnen we het komende jaar wat live spelen.” Met Oscar and the Wolf staat Jasper voor een druk tourschema met Oscar and the Wolf. “Gaat hij nog wel tijd hebben?”, vroegen we Aline. “Dat zullen we nog moeten zien (lacht). Oscar heeft z’n plek al.  Wij moeten onze plek nog claimen. We hebben tijd om dat te doen.”

  Deep Dive is overal te streamen. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie