Interview Feike (27) en Davide (33) ‘Kamp Waes’: “Toen we de opdracht kregen dacht ik ‘shit’!”

© Margit Vantoortelboom

Zondag schoot het nieuwe ‘Kamp Waes’ uit de startblokken. Wij laten je de komende weken uitgebreid kennis maken met de kandidaten. Deze week lees je het gesprek dat we hadden met Davide (33) en Feike (27).

Davide, je lag er in de eerste aflevering uit. Zou je nog eens deelnemen aan ‘Kamp Waes’ en zou je het eventueel anders doen?

Davide: Absoluut. Ik zou het zo opnieuw doen. Toch om mezelf nog is te bewijzen. Ik zou het wel anders aanpakken. Ik had het in de periode voor de opnames erg druk, waardoor ik het toen niet anders had kunnen doen. Ik had me iets meer moeten specialiseren in het lopen. Nu ik weet waar ik aan moet werken, zou ik het zeker een tweede keer doen. 

“Ik voelde al na de ‘Bergham Run’ dat het voor mij gedaan was.”

In de krachtproef kon je de bel net niet raken. Wat deed dat met je?

Davide: Jah. Ik weet dat ik pas stop als ik alles heb gegeven. Ik stop enkel wanneer ik echt niet meer kan. Op dat moment kon ik niet meer: de ‘Bergham Run’, de stress, de warmte. Ik was helemaal verzuurd en kapot. Het was heel hard om te zien dat ik een vinger te kort kwam om de bel te raken. Ik voelde al na de ‘Bergham Run’ dat het voor mij gedaan was, desondanks heb ik tijdens de krachtproef nog het beste van mezelf gegeven. In de hoop dat ik bij het uitblinken in andere dingen, ik toch nog een kans zou krijgen.

© Margit Vantoortelboom

Feike, hoe heb je de eerste proef beleefd? 

“TOEN WE DE OPDRACHT KREGEN, DACHT IK: ‘SHIT’!”

Feike: Het was heel intens. Ik heb heel mijn leven ballet gedanst en dan zo’n drie jaar geleden met crossfit gestart. Dat is heel intens, maar je gaat als crossfitter geen 20 km lopen. Je loopt wel, maar dat is maximaal 5 km, met heel veel sprintjes. Zo’n tien weken voor de start wisten we dat we geselecteerd waren, maar op tien weken kan je geen gigantisch volume opbouwen, zeker niet met die zware rugzak. Ik heb elke week 10% proberen bij te doen. Ik voelde tijdens de voorbereiding al dat ik naar mijn grens toeging. Ik had ook niet verwacht dat ze de ‘Bergham Run’ als een alles-of-niets-bepalende test zouden inzetten. Velen dachten dat het er wel zou inzetten, maar eerder op het einde. Toen we de opdracht kregen, dacht ik: ‘shit’.

Ben je gaan trainen op de ‘Bergham Run’?

Feike: Ik heb er naartoe geoefend: eerst met 5 kg, dan 10 kg en dan 15 kg. Ik probeerde dan steeds mijn tijd van 10 km/u aan te houden. Op het einde ben ik eens gaan lopen met een 20 kg zak. Dat lukte mij eerst totaal niet! Ik had daar gewoon dumbbells ingestoken en ben dan jankend terug naar huis gegaan (lacht). Twee dagen later opnieuw geprobeerd en toen ben ik 5 km gaan lopen en dat lukte, maar dat was totaal anders dan in ‘Kamp Waes’: een vlak parcours en ik had een chronometer bij. Het parcours in Heverlee was erg heuvelachtig, het was tijdens de opnames ook erg warm.

“Erg heftig om te zien hoe Riet zich slecht voelde.”

Kandidate Riet / © Margit Vantoortelboom

We zagen in de aflevering Riet instorten. Hoe hebben jullie dat beleefd?

Feike: Het was toch schrikken. Ik kon het meteen goed vinden met Riet, dat klikte vanaf de eerste minuut. Daarom was het ook erg heftig om te zien hoe Riet zich slecht voelde. Tijdens het lopen zag je de meeste andere kandidaten niet. Sommige steek je wel voorbij, maar het was pas toen we binnenkwamen dat we zag hoe slecht ze er aan toe was. Riet was als een van de eerste gestart en ik bijna als laatste, om dan 50 minuten later haar zo te zien, was eventjes schrikken.

Vond je het spijtig om er na de eerste aflevering uit te liggen?

Feike: Ja, het was erg moeilijk om dan thuis te zijn. Ik had zoiets van: ‘wat hebben we in die 12 uur nu allemaal meegemaakt?’ We hadden al quasi een halve marathon gelopen, maar toch had ik iets van: ‘ik ben mentaal niet gebroken’. Fysiek was het gewoon niet goed genoeg. Langs de andere kant worden de opdrachten alleen maar erger, dan dacht ik ook wel van: ‘misschien wel blij dat ik thuis in mijn warme bed lag’ (lacht).

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in