More

  Intense nieuwe single ‘Voices’ van Brits synthpop duo Hurts

  -

  Met de gloednieuwe ‘Voices’ brengt Hurts een beklijvende single. De opbouw, de tekst en de elektronische pop sound zijn het recept voor een intense beleving tijdens het beluisteren van deze single.

  Na 4 albums die een groot succes waren, brengt het Britse synthpop duo Hurts een nieuwe single uit. Als je dacht dat deze niet meer vernieuwend zou zijn, dan heb je het mis. Met ‘Voices’ gaan ze intenser dan ooit. Over het nummer zegt Theo Hutchcraft: “Voices is een lied over isolatie, wanhoop en manie. Het gaat ook over standvastigheid, veerkracht ende kracht van de geest. Het is geschreven tijdens een persoonlijke crisis en wordt de wereld in gestuurd tijdens een zeer openbare crisis. Hopelijk kan het enige hoop en catharsis geven aan iedereen die worstelt met hun eigen demonen.”

  Heroïsch

  Terwijl je het nummer beluisterd, lijkt het wel of je zelf midden in de situatie zit. De spanning neemt steeds toe, het geluid zwelt aan en de tekst is beklijvend. Alles wat er nodig is voor een song die blijft hangen bij de luisteraar. 

  Het nummer klinkt heroïsch en theatraal. Het ritme in de song is de drijft de song naar ongekende hoogtes. Gecombineerd met het synth-heavy geluid bevestigd dit dat Hurts goed is in wat ze doen. Ze zijn onvoorspelbaar en brengen elke keer weer iets vernieuwends. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie